Παιδεία
Νέα αίθουσα απέκτησε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2021/10/1ος-ΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΑΙΘΟΥΣΑ10.jpg)
Μία νέα αίθουσα απέκτησε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν με τη δημιουργία Βρεφικού Τμήματος από τη φετινή σχολική χρονιά.
Πρόκειται για προκατασκευασμένη αίθουσα υψηλών προδιαγραφών με πλήρη αυτονομία ως προς τις λειτουργίες και τη χρήση της, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος. Η νέα αίθουσα, συνολικού εμβαδού 42 τ.μ., διαθέτει χώρο κουζίνας και τουαλέτες και είναι πλήρως εξοπλισμένη με αυτόνομο σύστημα ψύξης – θέρμανσης (air-condition), θερμομόνωση, σύστημα συναγερμού, πυρασφάλεια, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και αλεξικέραυνο.
Με τη νέα αίθουσα και τη δημιουργία του Βρεφικού Τμήματος, ο 1ος Παιδικός Σταθμός εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς της γύρω περιοχής, οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα βρέφη τους στον 2ο Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται μακριά. Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Βρεφικού Τμήματος του 2ου Παιδικού Σταθμού.
Η μελέτη για την προμήθεια της νέας αίθουσας έγινε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας υπό τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, ο οποίος παρέστη και στην τοποθέτηση, και η αίθουσα αγοράστηκε με πόρους του ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου.
«Η προσθήκη νέας αίθουσας κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του 1ου Παιδικού Σταθμού, που προέκυψαν μετά τη δημιουργία του Βρεφικού Τμήματος, το οποίο έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και άδειες κι έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του φιλοξενώντας 28 βρέφη», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος ο οποίος ευχαρίστησε τον Θανάση Σχίζα για τη διαχρονικά άψογη συνεργασία του.
«Η διαρκής αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών της προσχολικής αγωγής αποτελεί για μας σημαντική προτεραιότητα προκειμένου να παρέχουμε ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία. Ταυτόχρονα στεκόμαστε αρωγοί στην ελληνική οικογένεια απαλλάσσοντας τους γονείς τους από το άγχος και το κόστος της διαπαιδαγώγησης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, ενώ διευκολύνουμε και όσους γονείς εργάζονται, να ασχοληθούν με την εργασία τους χωρίς αγωνία για τα παιδιά», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας