Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πολύτιμη δράση ενημέρωσης για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύτιμη δράση ενημέρωσης για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και τις δομές της.

Κατόπιν πρόσκλησης από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Φαρμακείο – Κοινωνικό Παντοπωλείο / Συσσίτιο) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποίησαν στις 6 Μαρτίου 2024 στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων παρουσίαση με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών σε φαινόμενα σχολικής βίας. Η κυρία Χριστιάνα Τσουλούφη (Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας), η κυρία Κων/να Κουτσώνα (Κοινωνική Λειτουργός και η κυρία Σοφία Λιάκου (Ψυχολόγος) του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας παραβρέθηκαν στην σχολική μονάδα, παρουσίασαν το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού και συνομίλησαν με τους μαθητές.

“Σήμερα περισσότερο από ποτέ μας απασχολεί ο σχολικός εκφοβισμός”

Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής Εντεταλμένος Σχεδιασμού & Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών, υπογράμμισε ότι σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, απασχολεί τη σχολική κοινότητα, επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και γονείς, το διαχρονικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, το οποίο επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, που εμπλέκονται είτε ως θύμα, είτε ως θύτης, είτε ως παρευρισκόμενοι. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η σωστή διαχείριση του φαινομένου συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τον Διευθυντή, κ. Περικλή Βάλβη καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, για την πρόσκληση και για την “άψογη συνεργασία¨, όπως ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ