Ελάτε στην παρέα μας

Φυλής

Συνάντηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Ανδρέα Ζαμπούκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ανδρέας Ζαμπούκας. Ο Ανδρέας Ζαμπούκας είναι δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος και καλός γνώστης της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και των μηχανισμών λήψης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε).

Ο Χρήστος Παππούς τον καλωσόρισε στο γραφείο του και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος Φυλής επιδιώκει στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ο ίδιος είναι Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Κλιματικής Συνθήκης στην Ελλάδα, Εκπρόσωπος και μέλος του δικτύου «Building Europewith Local Councilors» και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Διευρωπαϊκού Δικτύου ELISAN. Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής τόνισε τη σημασία της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου για τους δημότες. Επεσήμανε ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της «Διακήρυξης της Βενετίας», ώστε να συμμετάσχει στην υλοποίηση της «Νέας Ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). Παράλληλα, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε το Χάρτη για την προσαρμογή της Ε.Ε. στην Κλιματική Αλλαγή.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ζαμπούκας τόνισε ότι απευθύνεται στους εκλογείς με το σκεπτικό ότι οι Ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον της Χώρας και ότι ο ίδιος δεσμεύεται να μείνει προσηλωμένος στην προσπάθεια να αποκομίσει από την Ε.Ε. όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη. «Έχω τη βούληση, αλλά και τις ικανότητες να συμβάλω σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής δήλωσε. «Καλωσόρισα τον φίλο Ανδρέα Ζαμπούκα και τον ενημέρωσα για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Παράλληλα άκουσα τις δικές του σκέψεις για τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει η Χώρα μας την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει και μπορεί να βοηθήσει και ελπίζω να το εκτιμήσουν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ

Ο Ανδρέας Ζαμπούκας γεννήθηκε στον κάμπο της Θεσσαλίας από αγροτική οικογένεια. Πήγε Γυμνάσιο στον Παλαμά, το Δήμο που χτυπήθηκε περισσότερο από τις πλημμύρες του «Ντάνιελ» και τελείωσε το 1ο Λύκειο Καρδίτσας. Το 1993 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία για να γίνει δημοσιογράφος αλλά δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση για 20 χρόνια. Από το 2012 έστρεψε το ενδιαφέρον του στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολήθηκε πλέον επαγγελματικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες όπου έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και σύμβουλος έκδοσης (liberal.gr, protagon.gr, capital.gr, athensvoice.gr, Φιλελεύθερος, Το Βήμα, Τα Νέα, κτλ) . Επιπλέον, του έχουν παραχωρήσει δεκάδες συνεντεύξεις σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt, o πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, η πρώην Πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και πολλοί άλλοι.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, όπως και σε σεμινάρια που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι καλός γνώστης της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και των μηχανισμών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2019 έως σήμερα, διατέλεσε συνεργάτης του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί για κρίσιμα θέματα με πολλούς Υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και με ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζει στον Άλιμο, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Η κόρη του είναι φοιτήτρια και ο γιος του μαθητής Λυκείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ