Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου παρούσα στην κινητοποίηση στο ΨΝΑ Δαφνί

Δημοσιεύθηκε

στις

Στάση εργασίας μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, το οποίο – μεταξύ άλλων – καταργεί τα 2από τα 3 ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ).

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στοΝ χώρο της Υγείας έχει προγραμματιστεί και απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Στην κινητοποίηση στην πύλη του ΨΝΑ συμμετείχε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, και αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παντελάρο και τις Αντιδημάρχους Αλεξία Παναγοπούλου, Ελένη Θερμού και Κατερίνα Βελέντζα.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, Θωμάς Δημουλάς, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε πως ο αγώνας θα είναι ανυποχώρητος και σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουν όχι μόνο σωματεία και ομοσπονδίες του κλάδου, αλλά και αλληλέγγυοι φορείς, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία τους στην κινητοποίηση.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου επανέλαβε πως ο αγώνας ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου.

Όπως είπε, είναι σημαντικό το ότι στην κινητοποίηση στο ΨΝΑ Δαφνί συμμετείχαν και πολλοί φορείς της περιοχής, κάτι που δείχνει πως αυτός ο αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν να διαλύσουν τις δωρεάν δομές στην Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Σημείωσε πως ο λαός έχει τη δύναμη να αποτρέψει αυτά τα σχέδια, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή θα είναι και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στις 16 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ