Πολιτισμός
Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παναττικό – Πανθεσσαλικό Αντάμωμα

Το 1ο Παναττικό Πανθεσσαλικό Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Το αντάμωμα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «η Πανθεσσαλική Στέγη» και τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου.
Σύλλογοι Θεσσαλών από την Αττική έδωσαν το «παρών» σε μια ξεχωριστή βραδιά, η οποία αποτελούσε θέλησή τους εδώ και πολύ καιρό, και τώρα έγινε πράξη.
Πριν την εκδήλωση, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα της Επανάστασης, Γεώργιου Καραϊσκάκη, η προτομή του οποίου κοσμεί την Πλατεία Δημαρχείου, καθώς το 1826 ηγήθηκε των Ελληνικών δυνάμεων στην μάχη του Χαϊδαρίου απέναντι στον Κιουταχή, ενώ υπήρξε και κατάθεση στεφάνων.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Στέφανος Κούτρας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «η Πανθεσσαλική Στέγη», ανέφερε πως αυτό το Παναττικό αντάμωμα ήταν ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει θεσμός.
Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε Θεσσαλούς που έχουν τιμήσει και εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο με την πορεία τους την ελληνική μουσική. Συγκεκριμένα, τιμητικές πλακέτες πήραν: ο τραγουδιστής Χρυσόστομος Μητροπάνος, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, ο τραγουδιστής Λάμπρος Καρελάς, η τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα, ο ιδρυτής της πρώτης πανελλαδικά σχολής παραδοσιακής μουσικής Γιώργος Δεληγιάννης, ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής «Κοντά στην Παράδοση» Παντελής Σούλης, η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά και ο μουσικός – κιθαρίστας Αντώνης Μιτζέλος.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ανέφερε – μεταξύ άλλων – πως είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μιας και ο κόσμος τις έχει ανάγκη. Έδωσε συγχαρητήρια και στην ομοσπονδία για αυτή την βραδιά αλλά και στον τοπικό σύλλογο Θεσσαλών του Χαϊδαρίου, στο μουσικό σχήμα και τις ομάδες που παρουσίασαν τους παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς, καθώς τόνισε πως για να υπάρχουν αυτά τα ωραία αποτελέσματα κάποιοι μοχθούν.
Ακολούθησε γλέντι με το μουσικό σχήμα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και τις χορευτικές ομάδες να ξεσηκώνουν όσους βρέθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ καθ’ όλη τη βραδιά υπήρχε άφθονο καλό τσίπουρο, κρασί αλλά και φαγητό.
Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, οι αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Κατερίνα Βελέντζα, Κώστας Σταθάς, Ναουάφ
Δαουάχερ, Ελένη Θερμού, Αλεξία Παναγοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Βαγγέλης Ντηνιακός, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Άρης Πανόπουλος και Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024