Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μια όμορφη βραδιά με λυρική ποίηση από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ στο Χαϊδάρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ένα όμορφο βράδυ, στο πάρκο Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων, μπροστά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ για την αρχαία ελληνική λυρική ποίηση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Σοφίας Δημητρίου – Ψαρρού, ενώ στη συνέχεια η φιλόλογος Βούλα Σοφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην αξία της ποίησης και στις διάφορες μορφές που εκφράστηκαν σε διαφορετικές περιόδους και περιοχές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, έδωσε συγχαρητήρια στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ για τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις και συναντήσεις που διοργανώνει. Επίσης, στάθηκε στην προσφορά των μελών της Ομάδας Ανάγνωσης Ποίησης και των μουσικών που συνόδευσαν την εκδήλωση, καθώς όπως είπε, κάθε φορά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν και τραγουδήθηκαν αρχαία ελληνικά λυρικά ποιήματα και έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία της λυρικής ποίησης, το πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και ποιες ανάγκες των ανθρώπων τους ώθησαν να την δημιουργήσουν.

Έγινε, επίσης, αναφορά σε κορυφαίους αρχαίους  λυρικούς ποιητές αλλά και στους λόγους που αυτή η ποίηση συγκινεί μέχρι και σήμερα και να μελετάται ως ένα σπουδαίο παράδειγμα πολιτιστικής δημιουργίας.

Τα ποιήματα και τα κείμενα διαβάστηκαν από τα μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης: Σοφία Δημητρίου, Βιβή Μαρκεσίνη, Ελένη Μπάστα, Ράνια Παναγιωτίδου, Καίτη Ειρηνάκη, Εύη Γεωργίου, Φλώρα Ορφανουδάκη.

Πιάνο έπαιξε η Ελπινίκη Κακιοπούλου και τραγούδησαν η Τζίνα Σούλη και ο Νίκος Καρούνης Γκαρός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κατερίνα Βελέντζα, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ελένη Θερμού, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αλεξία Παναγοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ναουάφ Δαουάχερ , η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά και ο πρόεδρος των Φίλων της Φύσης, Κώστας Φωτεινάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ