Παιδεία
Αντίθετο το Δ.Σ. Χαλανδρίου στην απευθείας αναμετάδοση των σχολικών μαθημάτων
«Την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις με απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος» δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου με ψήφισμά του που πέρασε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου.
Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται:
“Η πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας με βάση τον νόμο 4686/2020 και την σχετική Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 57233/Υ1/τ.Β, αρ.φ.1859) «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» θεσπίζουν τη δυνατότητα αναμετάδοσης μέσω χρήσης κάμερας μέσα στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια τού μαθήματος.
Η πρωτοφανής αυτή διάταξη, η οποία ψηφίσθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της
Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και άνευ διαβούλευσης, έχει προκαλέσει τίς αντιδράσεις σύσσωμου τού εκπαιδευτικού κόσμου καθώς και έγκριτων ειδικών , για νομικούς και παιδαγωγικούς λόγους. Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η παιδαγωγική σχέση είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία βασισμένη στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών και η σχολική τάξη δεν μπορεί να ελέγχεται ούτε να παρακολουθείται.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία θα προέβλεπε χρήση κάμερας στις σχολικές τάξεις με απευθείας αναμετάδοση τού μαθήματος, διαδικασία η οποία αντίκειται τόσο σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και προσβολής τής προσωπικότητας των μελών της σχολικής κοινότητας, όσο και σε θεμελιώδεις αρχές πού διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία.”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας