Connect with us

Ειδήσεις

Επίσκεψη Εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο Le Lycée Auguste Pavie στο Guingamp της Γαλλίας

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών Ε. Μανώλογλου, Ε. Κορρέ και Ν. Σκουτέλη από το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στο Guingamp της Γαλλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (Job shadowing και Teaching).

Η μετακίνηση αυτή είναι η πρώτη δραστηριότητα μετά την ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ERASMUS+ στο σχολείο μας και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Mαθησιακή κινητικότητα ΚΑ1 στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης Erasmus +». Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε ένα καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής τους πρακτικής, της διεθνούς συνεργασίας και της πολιτισμικής ανταλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν στην καθημερινότητα ενός γαλλικού σχολείου, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε μαθήματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος και ήρθαν σε επαφή με καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, οι οποίες δίνουν έμφαση στη συνεργατική μάθηση και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών. Επιπλέον, η κ. Σκουτέλη δίδαξε σε τμήματα Φιλοσοφίας, παρουσιάζοντας τις αρχές και τις αξίες των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων.

Συμμετείχαν σε δημιουργικές συζητήσεις με Γάλλους συναδέλφους τους, ανταλλάσσοντας απόψεις για την εκπαιδευτική φιλοσοφία και προσεγγίζοντας θέματα όπως οι σύγχρονες προκλήσεις και οι στρατηγικές για τη βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος. Επιπλέον, πρόβαλαν τις ελληνικές εκπαιδευτικές πρακτικές, μεταφέροντας το πνεύμα της ελληνικής φιλοξενίας και συνεργασίας.

Πέρα από τη σχολική ζωή, οι καθηγήτριες γνώρισαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Βρετάνης, επισκέφθηκαν τοπικά αξιοθέατα και αλληλεπίδρασαν με την κοινότητα του Guingamp, αποκτώντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της γαλλικής κουλτούρας. Η επιστροφή τους στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από ενθουσιασμό και νέες ιδέες, οι οποίες θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διάχυση των εμπειριών και των γνώσεων που αποκόμισαν, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Η εμπειρία αυτή αναδεικνύει τη σημασία των διεθνών συνεργασιών για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ