Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Θλίψη στο Χαλάνδρι: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Σέργιος Γκάκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο θάνατος του Σέργιου Γκάκα, σε ηλικία 67 ετών, ήρθε σαν κεραυνός στο Χαλάνδρι και στον τομέα του Πολιτισμού. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δηλώνει:

«Ο Σέργιος μας.Ο αγαπημένος όλων. Σκηνοθέτης και συγγραφέας, παρών σε κάθε συλλογική προσπάθεια στο Χαλάνδρι,όλη του την ζωή.Ψυχή, εμπνευστής και εργάτης στά παρασκήνια κάθε πολιτιστικής πρωτοβουλίας αυτά τα χρόνια. Ξοδεύει βιβλία, χαμόγελο και την ψυχή του, στοργικά και απλόχερα στους συντρόφους του και στην πόλη. Μαζί.Όσο χρειαστεί.Όσο αντέξουμε»

Ποιός ήταν:

Ο Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και από τότε ζούσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII και από το 1979 ξεκίνησε την καριέρα του ως σκηνοθέτης, σκηνοθετώντας πλήθος θεατρικών έργων. Υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης» και ήταν έφορος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του θιάσου «Άστεγοι», του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έγραψε τα μυθιστορήματα «Κάσκο» και «Στάχτες» (εκδ. Καστανιώτη), τα οποία έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, συνέγραψε τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά και δεκάδες διηγήματα. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Από το 2014 έως το 2023, υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαλανδρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ