Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου “στη μάχη” με τον κορωνοϊό – Αναλυτικά τα στοιχεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το προσωπικό της δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου παρέμεινε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των κατοίκων της πόλης αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου διένειμε καθημερινά κατ’ οίκον 130 μερίδες φαγητού, οι οποίες παρασκευάζονται στα μαγειρεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Το Κοινωνικό παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου παρέμειναν σε καθημερινή λειτουργία και στο πλευρό 1200 ωφελουμένων ενώ υποστήριξαν και την κατ’ οίκον διανομή σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης.

Πέραν τούτων πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δύο διανομές τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, κατ’ οίκον διανομή ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, επιπλέον διανομή κρέατος στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανομή 580 γευμάτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, τα οποία προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα συγκροτήθηκε το Κέντρο Βοήθειας του Δήμου, το οποίο εξυπηρέτησε οποιονδήποτε πολίτη αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα μετακίνησης εκτός κατοικίας λόγω της πανδημίας.

Μέχρι τις 6 Μαΐου 2020 το Κέντρο Βοήθειας είχε δεχτεί και ικανοποιήσει 181 επιπλέον αιτήματα. Ειδικότερα αυτά αφορούσαν:

  • Συνταγογράφηση φαρμάκων σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ή στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, εκτέλεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και κατ΄ οίκον παράδοση: 60
  • Κατ΄οίκον επισκέψεις για ενεσοθεραπεία και νοσηλευτική υποστήριξη: 31
  • Εκτέλεση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και παράδοση: 20
  • Αγορά και παράδοση τροφίμων: 25
  • Προγραμματισμό ραντεβού σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ για εξέταση: 15
  • Τρόφιμα από Κοινωνικό Παντοπωλείο (αφορά νέους ωφελούμενους λόγω
    κορονοϊού): 20
  • Συσσίτιο (αφορά νέους ωφελούμενους που έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι λόγω κορονοϊού): 10
  • Ερωτήσεις για πληροφορίες σε σχέση με υπηρεσίες που παρέχονται από το πρόγραμμα ή άλλες δομές: 30
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ