Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε κλιματικό καταφύγιο μετατρέπεται η αυλή του 4ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Στη μετατροπή των σχολικών αυλών σε οικολογικά σχεδιασμένους χώρους στους οποίους οι κάτοικοι θα βρίσκουν καταφύγιο σε ακραίες θερμοκρασίες, στοχεύει η κοινή πρόταση που υπέβαλαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Τορίνο της Ιταλίας και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρώτο βήμα του πιλοτικού προγράμματος θα γίνει με τη μετατροπή της αυλής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σε αστικό κλιματικό καταφύγιο. Ένα ακόμα σχολείο θα επιλεγεί στο Τορίνο από τον τοπικό Δήμο.

Η αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα επανασχεδιαστεί με τη συμμετοχή των μαθητών και των κατοίκων της γειτονιάς και θα χρησιμοποιηθούν οικολογικά υλικά και σχεδιασμός, προκειμένου να καταστεί ανθεκτική και βιώσιμη απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Τελικός στόχος του πιλοτικού προγράμματος που θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2025 έως τον Ιούνιο του 2027, είναι να αποδειχθεί ότι η μετατροπή των σχολικών αυλών σε αστικά κλιματικά καταφύγια, μπορεί να δώσει λύσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις ώστε να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, να χρησιμεύσουν ως  «κύριος κώδικας» για να αναδείξουν μία ενδιαφέρουσα συμμετοχική διαδικασία, να επεκτείνουν τη γνώση και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ