Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Ωρωπού: Αποστολή βοήθειας και υποστήριξης στον πυρόπληκτο Βαρνάβα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, καθαριστικά και άλλα αγαθά στη γειτονική κοινότητα του Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου.

Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Ωρωπού, τους εθελοντές και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία υποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Ωρωπού. Μεταξύ μας θα σώσουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο κ. Ηλίας. «Συγκεντρώσαμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και τα φέραμε σήμερα εδώ ως ελάχιστη ανακούφιση για τους πληγέντες», ανέφεραν εθελόντριες από όλες τις εθελοντικές ομάδες που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας.

Ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού, Γιάννης Μονιάκης, δήλωσε: «Μετά την παρότρυνση του δημάρχου μας, Γιώργου Γιασημάκη, οι έξι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ωρωπού, ΕΘΕΚΑΠ, ΜΑΚΙΠ, ΕΣΔΩ, ΣΕΑΔ, Μηλεσίου και Νέας Πολιτείας συγκέντρωσαν αγαθά για τους πληγέντες. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε. Στον Δήμο Ωρωπού έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις εθελοντών στην Αττική και στην Ελλάδα. Είναι γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι, έτοιμοι και μάχιμοι και η αιχμή του δόρατος στις μεγάλες πυρκαγιές και όπου έχει ανάγκη η κοινωνία. Είναι ένας από τους παράγοντες που σε αυτή την καταστροφική πυρκαγιά ο Δήμος Ωρωπού είχε τις λιγότερες ζημιές σε αυτή τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ