Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Διαχρονικά μηνύματα στη θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα διαχρονικά μηνύματα του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού με επίκεντρο την ιστορική και τόσο καθοριστική δίκη και καταδίκη του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου και στοχαστή Σωκράτη, μοιράστηκαν με τους θεατές οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Η Δίκη του Σωκράτη» που ανέβηκε στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και συνεχάρη τους ηθοποιούς της παράστασης για την εμφάνισή τους.

Η ρηξικέλευθη παράσταση με εύληπτο τρόπο μετέδωσε τις ιδέες του Σωκράτη, πολύτιμη παρακαταθήκη του παγκόσμιου πνευματικού πολιτισμού, όπως αυτές πρόβαλαν μέσα από τον θείο λόγο του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και τον καυστικό και χιουμοριστικό λόγο του Βάρναλη.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συνεχάρη τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, που «με όχημα τη Δίκη του Σωκράτη ο θεατής μυείται στο πνευματικό μεγαλείο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου. Μέσα από θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή, η αρχαιοελληνική διανόηση έρχεται πιο κοντά στο σήμερα και στους νέους μας». Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε το κοινό που στηρίζει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ