Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ξεκινούν οι μελέτες για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμα, καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκκίνησης του στρατηγικού έργου της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, καθώς ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σύμβαση με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας των μελετητών, η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία, για να ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.

Συγκεκριμένα, η υπογειοποίηση υπολογίζεται ότι θα αποφορτίσει την πόλη από την υφιστάμενη ταλαιπωρία μιας διαμπερούς κυκλοφορίας, η οποία εξυπηρετεί οχήματα και πολίτες που μετακινούνται τόσο από την Εθνική Οδό, όσο και τους γειτονικούς δήμους και που μετριέται, καθημερινά, σε χιλιάδες αυτοκινήτων (πάνω από 25.000 διερχόμενα αυτοκίνητα).

Με την παρέμβαση, αυτός ο φόρτος των οχημάτων θα σταματήσει να διέρχεται από τις γειτονιές του Ηρακλείου, όπως κάνει μέχρι τώρα επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών, επιτρέποντας παράλληλα την ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού κέντρου με πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους κλπ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Όλα αυτά, όμως, θα τα δείξουν πλέον αναλυτικά και εμπεριστατωμένα οι εννέα, στο σύνολό τους, μελέτες που θα χρειαστούν για να ξεκλειδώσει το έργο, οι οποίες ξεκινούν άμεσα να συντάσσονται.

Για την εκπόνηση του έργου συνολικά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ, αφού έχει υπάρξει συμφωνία με την Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτηθούν πλήρως οι παρεμβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ