Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Έκρηξη χρωμάτων στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου – Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το διεθνές πρότζεκτ των Τσεχικών Κέντρων, που στοχεύει σε καλλιτεχνικές παρεμβάσεις Τσέχων εικαστικών στους δημόσιους χώρους επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων (μητροπόλεων και περιφερειών), πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου-Σελεπίτσαρη στο Κερατσίνι, σε συνεργασία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το ΚΔΒΜ2 και το Athens Street Art Festival.

Ως ένα από τα δέκα βασικά πρότζεκτ της Προεδρίας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην ΕΕ στο 2o εξάμηνο του 2022, αντικατοπτρίζει τις γενικές αρχές του προγράμματός της (βιωσιμότητα, προσβασιμότητα, οικολογία).

Γνωστοί Τσέχοι καλλιτέχνες, εικονογράφοι, σχεδιαστές και δημιουργοί κόμικς ταξίδεψαν σε 15 ευρωπαϊκές χώρες για να υλοποιήσουν μια θεματικά συνδεδεμένη σειρά τοιχογραφιών που αποτελούν τα σημεία ενδιαφέροντος ενός «Χάρτη των Μurals», ο οποίος στα επόμενα χρόνια θα διευρύνεται.

Το μότο του πρότζεκτ, «Γειτονιά – Κοινότητα – Αμοιβαιότητα», επικαλείται την ανάγκη του ανήκειν, της κατανόησης και της συνεργασίας στη καθημερινή μας ζωή. Η καλλιέργεια του δημόσιου χώρου μέσα από μία κατάλληλα επιλεγμένη καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον.

Το πρότζεκτ τονίζει τις ευρωπαϊκές αξίες του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας κατανόησης και παρουσιάζει την σύγχρονη μορφή της τσέχικης εικονογράφησης.

Στην Αθήνα, το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας επέλεξε για την υλοποίηση του πρότζεκτ νέους Τσέχους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν ειδικούς δεσμούς με την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ