Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με τις δημοτικές βιβλιοθήκες Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Η 8η Μάρτη θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η συγκεκριμένη ημέρα είναι σημαντική γιατί μας υπενθυμίζει πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως προς την ισότητα των φύλων αλλά και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε.
Η πρώτη τήρηση της “Ημέρας του εορτασμού των δικαιωμάτων της Γυναίκας” πραγματοποιήθηκε το 1909 στη Νέα Υόρκη. Από τότε και για πάνω από έναν αιώνα οι γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται για ισότητα, ισονομία, ίσες ευκαιρίες με το πολιτικό σύνθημα “ψωμί και τριαντάφυλλα”. “Ψωμί” για δίκαιη αμοιβή, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και “τριαντάφυλλα” για σεβασμό, συντροφικότητα και υποστήριξη στους πολλαπλούς ρόλους. Για μια ουσιαστική αλλαγή των έμφυλων στερεοτύπων και των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους, πέρα από τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι απαραίτητη και η πρόληψη.
Η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αποτελεί έναν διαρκή και σημαντικό στόχο για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώθηκε φέτος σε συνεργασία με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κερατσινίου και Δραπετσώνας η δράση “Φυτεύοντας το λουλούδι της ισότητας”. Με όχημα το βιβλίο “Το λουλούδι της ισότητας” και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά εστίασαν στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις αρχές της ισότητας, όπως αυτές αποτυπώνονται στη “Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών” (CEDAW). Στη δράση συμμετείχαν το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας.
Στο τέλος, κάθε τμήμα παρέλαβε μια γλάστρα με το “λουλούδι της ισότητας” προκειμένου τα παιδιά να το φροντίσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα της ισότητας σε όλες και όλους. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τις/τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη δράση και έδωσαν με τη συμμετοχή τους μια νέα πνοή στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο για τις γυναίκες και τα κορίτσια.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024