Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης
Δήμος Κηφισιάς: Ενέργειες για την προστασία των δασών Καστρίτσας και «Φασίδερι»

Στα δάση Καστρίτσας και «Φασίδερι» που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Νικήτας Κόκκαλης και Μάνος Μαρκεσίνης αντίστοιχα και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πέτρος Παππάς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα στα δάση Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο Δήμος ακολουθώντας τη νέα διαδικασία (μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης) ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων.
Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει δια ζώσης τους εντατικούς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται στα δάση του Δήμου προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Ενημερώθηκε επίσης πως στο βαθύ δάσος τόσο του Φασίδερι όσο και της Καστρίτσας υπάρχουν σημεία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μηχανήματα και απαιτούνται καθαριστές δάσους- υλοτόμοι οι οποίοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, θα καθαρίσουν και θα προστατεύσουν τα δάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, μετά τη Μήδεια προχώρησε σε καθαρισμό και αποψίλωση του δασικού οδικού δικτύου και πως ο Δήμος έχει ζητήσει νέες υδατοδεξαμενές για τα δάση.
Απεστάλη η Τεχνική Έκθεση
Πριν λίγες ημέρες απεστάλη η τεχνική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εμπεριέχει την πορεία των εργασιών αλλά και τις αναγκαίες ενισχύσεις για τον καθαρισμό των δασών.
Η συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε στην ευρεία, έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ