Connect with us

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας: 1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας

Published

on

Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας έλαβε το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας.

Με έμπνευση και ενθουσιασμό, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ τάξης δημιούργησαν 28 εικονογραφημένες κάρτες όπου αναγράφονται Γαλλικές εκφράσεις με ζώα και η αντίστοιχή τους στα Ελληνικά, με την βοήθεια της Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας Βάσιας Χασιώτη. Επίσης έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες ζώων και φωτογραφήθηκαν με αυτές.

Η εργασία τους αυτή κατατέθηκε στον διαγωνισμό, αξιολογήθηκε και βραβεύθηκε με το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο, σε ένα διαγωνισμό μάλιστα όπου συμμετείχαν πάνω από 6000 μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Γαλλικά Σχολεία που διαγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία.

 

 

 

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, στην τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρέλαβαν τα δώρα και τα βραβεία τους από τον πρέσβη της Γαλλίας M. Patrick Maisonnave.

Στόχος του διαγωνισμού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  είναι μέσω δραστηριοτήτων τα παιδιά να ανακαλύψουν την Γαλλική γλώσσα μέσω της συνεργατικότητας και της δημιουργικότητας.

 

 [banner id=”143729″]
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ