Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ιστορική δωρεά προς τον Δήμο Κηφισιάς για κατασκευή Πρότυπου κλειστού γηπέδου

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος κοινωνικής συμμετοχής «Μαζί Χτι-ζουμε» ο Δήμος Κηφισιάς αποδέχθηκε δωρεά, από το «TΑΤΟΪ Club», κατασκευής ενός Πρότυπου κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης (basket- volley), σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, εκτάσεως 2.079,03 τ.μ. στην περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς, ύψους 1.510. 320 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από εκείνη του 1932 και του ιδρυτή του «Ζηρινείου» Ιωάννη Ζηρίνη.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Πρότυπου κλειστού προπονητηρίου για καλαθοσφαίριση – πετοσφαίριση μεταλλικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων ( αποδυτήρια, τουαλέτες ανδρών/γυναικών/ΑΜΕΑ, ιατρείο, γραφείο, γυμναστήριο, αποθήκες), των κερκίδων, της προμήθειας και εγκατάστασης του αθλητικού εξοπλισμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (φύτευση, θέσεις στάθμευσης, υπαίθριο γυμναστήριο).

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το προπονητήριο, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση του Δήμου, χαρακτηρισμένη ως «αθλητικός χώρος», θα πληροί τις βασικές βιοκλιματικές αρχές, θα συμμορφώνεται πλήρως προς τις Πολεοδομικές διατάξεις και Κανονισμούς που ισχύουν σήμερα στην περιοχή, ενώ παράλληλα, θα σέβεται σε όλα τα επίπεδα το περιβάλλον, δομημένο και μη, της συνοικίας των Αδαμών.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων στον Δήμο Κηφισιάς και μια σύγχρονη υποδομή, ικανή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες άθλησης των νέων και όλων των πολιτών, δημιουργώντας ένα τοπόσημο, που θα δώσει «ζωή» στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξυπολυτάς μιλώντας για την σπουδαία δωρεά τόνισε: «Ο αθλητισμός βρίσκεται στο DNA της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης και η δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία και ανάπτυξη σύγχρονων αθλητικών χώρων για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης των κατοίκων. Στόχος μας είναι οι αθλητικοί σύλλογοι, δημότες και τα παιδιά μας να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δωρητή για αυτή την τόσο μεγάλη προσφορά του και την πολύτιμη συμβολή του στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Δήμου για την αναβάθμιση των αθλητικών μας υποδομών. Εύχομαι η δωρεά αυτή, να αποτελέσει στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί Χτι-ζουμε» ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ