Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μενάνδρεια 2023: Μαγικά αφιερώματα γεμάτα μουσική στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη προσέλευση κοινού διεξάγεται τις ημέρες αυτές το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς “Μενάνδρεια 2023”

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αρμενία με σημείο αναφοράς την ξενιτιά, τον έρωτα, την αγάπη και την ελπίδα, απόλαυσαν οι θεατές την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας από την Ορχήστρα «1919»

 

 

 

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.
Εξαίσιες μελωδίες από τα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια των δύο συνθετών ερμήνευσαν ο Παναγιώτη Πετράκη, η Υακίνθη Λάγιου, ο Άγγελο Θεοδωράκη και τέσσερις μουσικοί της Ανεξάρτητης Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Τέλος, ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη με μνήμες από τον κινηματογράφο, το θέατρο και την κοινωνική της δράση αναβίωσε το βράδυ 2/9 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.
Μία υπέροχη παράσταση με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργών η οποία συνοδευόταν από βιντεοπροβολή με στιγμιότυπα από τις πιο σημαντικές στιγμές της.

 

φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ