Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης
«Οι κάλτσες μας ΑΛΛΙΩΣ! Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς και του ΟΚΑΝΑ “Προνόη”, εδώ και 3 χρόνια διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, μια βραχεία παρέμβαση στα Νηπιαγωγεία, με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς», με κεντρικό σύνθημα « Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί».
Την ημέρα της παρέμβασης τόσο τα στελέχη, όσο και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο, φορώντας διαφορετικές κάλτσες, οι οποίες αποτελούσαν το ερέθισμα για βιωματικές δραστηριότητες που στόχο είχαν την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.
Φέτος, με αφορμή όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, παρενόχλησης, κακοποίησης και εκφοβισμού που αποκαλύπτονται από εκατοντάδες θύματα στους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στον αθλητισμό και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, μας προσκαλούν στο να κάνουμε όλοι μαζί μια καμπάνια ευαισθητοποίησης στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στα social media, αλλά και την κοινότητα.
«Ελάτε να δείξουμε την υποστήριξή μας στα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλου χαρακτηριστικού και από όποιον χώρο και αν προέρχονται. Πρόθεση μας είναι να αναδείξουμε την ανάγκη για σεβασμό στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά μας, φορώντας το Σάββατο 6 Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, 2 διαφορετικές κάλτσες!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ:
• Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 φορέστε διαφορετικές κάλτσες. (Όσο πιο τρελές, τόσο πιο καλές!).
• Μοιραστείτε το λογότυπο/φωτογραφία της δράσης που σας επισυνάπτουμε, καθώς και τις δικές σας φωτογραφίες από τις διαφορετικές σας κάλτσες ατομικά ή με όποιο τρόπο επιθυμείτε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκπροσωπείτε ή/και τα δικά σας, βάζοντας τα hashtag: #ΟΙΚΑΛΤΣΕΣΜΑΣΑΛΛΙΩΣ #kentraprolipsis #greekantibullyingday #kentro.pronoi #ΣΠΑΣΕ_ΤΗΝ_ΣΙΩΠΗ και το #το όνομα του μέσου που εκπροσωπείτε.
• Αξιοποιήστε την ευκαιρία για να πείτε 2 λόγια αν θέλετε για τη δράση σε όποιο μέσο μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης διαθέτετε, εκείνη την ημέρα!
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ