Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Βασίλης Ξυπολυτάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ (Δήμος Κηφισιάς)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 (37 ετών) και είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το King’s College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School. Πτυχίο:BA Management and Marketing από το Coventry Business School.

Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δυο εταιριών. Η πρώτη δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, με τη διακριτική ονομασία «Ευγενές» και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 800 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά (www.evgenes.gr), και η δεύτερη δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές, στις πρώτες θέσεις Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, εκ των οποίων υπηρέτησε, αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και τα υπόλοιπα ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς.

Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Μετά την επιστροφή του, από το εξωτερικό, διατέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, ενώ από το 2016 έχει διοριστεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Ακόμη, υπηρέτησε από 2014-2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) απ’ όπου οικειοθελώς αποχώρησε έτσι ώστε να αναλάβει χρέη Γραμματέα της ΝΔ.

Στα χρόνια αυτά έχει πραγματοποιήσει στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, την κομποστοποίηση στην πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων, την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων των ΚΑΠΗ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς με την παράταξη “ΝΑΙ” και εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με το μεγάλο ποσοστό του 64,33% καταλαμβάνοντας 23 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το περιβάλλον. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 ίδρυσε την ομάδα εθελοντών της «GreenΒelt» (www.greenbelt.gr), η οποία και με τη βοήθεια ιδιωτικών χορηγιών φύτευσε περισσότερα από 18.500 δένδρα στην Αττική.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ