Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παραδόθηκε το Ζηρίνειο – Τι ζήτησε ο Ξυπολυτάς από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία των συλλόγων της Κηφισιάς στην αίθουσα του ανακαινισμένου και επισκευασμένου Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου «Ι. Ζηρίνης» ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς  παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου το Σχέδιο Αναβάθμισης και Κατασκευής Αθλητικών Υποδομών 2024-2025 για τον Δήμο.

«Όταν το καλοκαίρι είπαμε πως θα παραδοθεί το Ζηρίνειο στις 5 Οκτωβρίου, σήμερα 4 Οκτωβρίου παραδίδεται με μία ανακαίνιση, που τουλάχιστον τα τελευταία πολλά χρόνια χρειαζόταν ο χώρος, όντας σε εξαιρετικά κακή κατάσταση» τόνισε ο κ. Ξυπολυτάς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου και επισκευασμένου Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου του «Ζηρινείου», που έπειτα από περίπου 10 χρόνια παραδίδεται προς χρήση σε αθλούμενους πολίτες και αθλητικούς συλλόγους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική αυτή την πρώτη του συνάντηση με όλους τους φορείς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης  δήλωσε: «Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι εσείς οι επικεφαλής των συλλόγων σας, γιατί σε αυτή την πόλη έχουμε μεγάλη παραφιλολογία. Και οι εντάσεις όλων των προηγούμενων ετών με κακή επικοινωνία μεταξύ των φορέων έφεραν τον αθλητισμό πολύ πίσω. Και πλέον πρέπει να είστε ανοιχτοί να γνωρίζετε τις προθέσεις μου, ασχέτως αν κάποιοι διαφωνήσουνε, εγώ θα προχωρήσω στην υλοποίηση αυτών, που απαιτούνται γιατί η πόλη πρέπει να έχει αθλητικές υποδομές. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε  με τις αθλητικές υποδομές που είχαν η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη τα τελευταία 30 χρόνια, με σχεδόν σήμερα διπλασιασμένο πληθυσμό. Η ανάγκη για αθλητικούς χώρους είναι πλέον επιτακτική» υποστήριξε ο κ. Ξυπολυτάς που ξεκίνησε την ομιλία του με έναν απολογισμό των σημαντικότερων έργων των 9 μηνών της θητείας του.

Αναφέρθηκε επίσης στην κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, επισημαίνοντας ότι «πολλά από όσα έχουμε κάνει, αν όχι η πλειοψηφία έχουν γίνει είτε από χορηγίες, είτε από χρηματοδοτήσεις, είτε από οικονομίες του Δήμου», ενώ απευθυνόμενος σε στελέχη της Περιφέρειας επεσήμανε πως «τη στιγμή που στο Νότιο τομέα έχει δοθεί για ανάπτυξη μισό δις, ο βόρειος τομέας χρειάζεται τη στήριξη σας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς επικεντρώθηκε στις αθλητικές κτηριακές εγκαταστάσεις που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται μέσα στους επόμενους 12 μήνες με ταυτόχρονη προβολή εικόνων στη γιγαντοοθόνη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς απευθυνόμενος στα μέλη των Φορέων και των αθλητικών συλλόγων τόνισε πως «στο μεγάλο πλάνο επισκευής των βασικών υποδομών της πόλης μας χρειάζομαι και τη δική σας πλάτη. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ δουλειά. Μαγικά δεν γίνονται, λύσεις δεν μπορούμε να έχουμε την άλλη μέρα το πρωί, χρήματα με τη σέσουλα δεν μπορούμε να έχουμε. Σας καλώ λοιπόν το επόμενο διάστημα, να είστε κοντά, στην προσπάθεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να έρχεστε απευθείας σε επαφή με την Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο, αφού η πρόθεση υπάρχει, αλλά υπάρχουν προβλήματα που λύνονται και άλλα που δεν λύνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ