Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης
Προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κηφισιάς
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/07/7-3-1.jpg)
Ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς (περίπου 260.000 ευρώ) και ανθρώπινους (εργαζόμενους, κτηνιάτρους, εθελοντές) πόρους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Το έργο της φροντίδας τους συντονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νίνα- Ασπασία Βλάχου σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Αδεσπότων με Υπεύθυνη –Προϊσταμένη την Ζωή Παπαδάτου και την Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου με Πρόεδρο την Τερέζα Χλωρακιώτη.
Ο Δήμος μας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης τους, με ίδιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
1. Περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση, εµβολιασµός ηλεκτρονική σήµανση -καταγραφή , προσωρινή φιλοξενία, αποτέφρωση και υγειονοµική ταφή. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2022 εξυπηρετήθηκαν 542 γάτες και 80 σκυλιά με κόστος 110.630,00€ ευρώ. Από τις αρχές του 2023 έχουν εξυπηρετηθεί 81 γάτες και 6 σκυλιά.
2. Φιλοξενίες – Υιοθεσίες – Αναδοχές αδέσποτων ζώων συντροφιάς του ∆ήµου.
Από το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί 1.700 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων. Το 2022 έγιναν 56 υιοθεσίες και 23 φιλοξενίες. Το 2023, 17 αδέσποτα ζώα βρήκαν μία ζεστή αγκαλιά σε φιλόζωη οικογένεια ενώ 65 σκυλιά έχουν δοθεί σε ανάδοχη.
3. Προµήθεια απαραίτητου ιατροφαρµακευτικού υλικού για τα ζώα που επανεντάσσονται (προµήθεια κολάρων, αντιπαρασιτικών σκευασµάτων κ.λ.π.)
4. Προµήθεια και διάθεση τροφής. Για το 2022, χορηγήθηκαν 63.780 κιλά τροφής και δαπανήθηκαν 110.090,90 ευρώ για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.
5. Προµήθεια συστήµατος συλλογής περιττωµάτων για τα δεσποζόµενα ζώα συντροφιάς.
6. Προµήθεια για ταΐστρες, ποτίστρες και σπιτάκια προκειµένου να διασφαλιστεί η ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έρχεται σύντομα στον Δήμο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την περισυλλογή και την υποστήριξη όλων των δράσεων ζωοφιλίας.
Βασική επιδίωξη του Δήμου είναι η δηµιουργία και λειτουργία Πάρκου σκύλων στα διοικητικά όρια του ∆ήµου µας ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλου ακινήτου προκειµένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ∆ηµοτικό Κτηνιατρείο.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας