Connect with us

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Το 8o Δημοτικό Κηφισιάς στη Σεβίλλη της Ισπανίας στο πλαίσιο του Erasmus + K210 “Digital Eco Warriors”

Published

on

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας η πρώτη συνεργατική εκπαιδευτική δραστηριότητα (Learning Teaching Training Activity) στο πλαίσιο του Erasmus+ KA210 Digital Eco Warriors.

Η υποδιευθύντρια του 8ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς και εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ειρήνη Παπαδοπετράκη, η εκπαιδευτικός ΠΕ70 Ειρήνη Σέττα μαζί με μαθητές – τριες συμμετείχαν από 6 έως 12 Φεβρουαρίου στις εργασίες του προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα έργο Erasmus+ KA210, ενώ συντονίζεται από την Ισπανική Υπηρεσία για την Διεθνοποίηση της Εκπαίδευσης (SEPIE).

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, με σκοπό την προώθηση δραστηριοτήτων που θα συνδυάζουν ψηφιοποιημένες, φιλικές προς το περιβάλλον και βασισμένες σε STEAM εκπαιδευτικές πρακτικές, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιωσιμότητα.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος είναι:

1. CEIP Virgen del Rosario (Las Pajanosas), Ισπανία
2. International Science-Art-Education-Ecology Community, Τουρκία
3. 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, Αθήνα, Ελλάδα
4. OOU”Panajot Ginovski”, Βόρεια Μακεδονία
5. Publiczna Szkola Podstawowa nr 2 im. Hansa Christiana Andersena w Radomiu, Πολωνία

Κατά την επίσκεψη στη Σεβίλλη τα μέλη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς έτυχαν θερμής υποδοχής με παραδοσιακή Ανδαλουσιανή κουζίνα, καλλιτεχνικές παραστάσεις από μαθητές και δασκάλους, φιλοζωική δράση με ζώα τοπικών αγροκτημάτων, επιστημονικά πειράματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και επίσκεψη στον σχολικό κήπο. Επίσης, το σχολείο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Fab Lab του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Σεβίλλης, όπου οι μαθητές-τριες παρατηρήσανε ποικίλες εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης και εισήλθαν στα εργαστήρια όπου διερευνώνται οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας στην αρχιτεκτονική και τη βιολογία.

Κατά την τελευταία ημέρα του προγράμματος, οι μαθητές-τριες αποχαιρέτησαν τα μέλη του σχολείου με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο: υλοποιώντας ένα podcast στο πλήρως εξοπλισμένο στούντιο του σχολείου. Έτσι, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ μαθητών-τριών και εκπαιδευτικών, κατά την οποία τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που είχαν παρουσιαστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στο τέλος της επίσκεψης, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, όλοι οι συμμετέχοντες αποχαιρετίστηκαν με την υπόσχεση ότι η σύνδεση μεταξύ των χωρών θα συνεχιστεί, με επόμενο προορισμό την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ