Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Για φίμωση αντιπολιτευτικού λόγου μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Γ. Τομπούλογου η “Κοινωνίας Βήμα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας απαντά το γραφείο επικοινωνίας της Κοινωνίας Βήμα, παράταξης με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τζέλη, σημειώνοντας ότι “με εξάμηνη αμοιβή 24.800€, θα περιμέναμε καλύτερες, εγκυρότερες και πειστικότερες ανακοινώσεις. Αλλά προφανώς ο τσίγκος κοστολογήθηκε ως διαμάντι”.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
“Με εξάμηνη αμοιβή 24.800€, θα περιμέναμε καλύτερες, εγκυρότερες και πειστικότερες ανακοινώσεις. Αλλά προφανώς ο τσίγκος κοστολογήθηκε ως διαμάντι.
Ο λόγος για το χρυσοπληρωμένο Γραφείο Τύπου της διοίκησης, το οποίο ξεσπάθωσε με αφορμή τα μπάνια των ΚΑΠΗ στην παραλία Αυλάκι. Κατά την συνήθη τακτική του, προβαίνει σε προσωπικές κατηγορίες στελεχών της παράταξης Κοινωνίας Βήμα, ως ψευδολόγους που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής. Καλεί μάλιστα τον επικεφαλής της παράταξης να τους απομονώσει.
Στην προσπάθειά του για ‘’αποκατάσταση της αλήθειας’’ στο ζήτημα περί καταλληλότητας της παραλίας που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ, το κάνει ακόμη χειρότερο αφού παραθέτει την από 5 Ιουνίου έκθεση του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) σύμφωνα με την οποία η εν λόγω παραλία είναι κατάλληλη. Ωστόσο, επειδή οι έλεγχοι από τον εν λόγω φορέα γίνονται συχνά, η δειγματοληψία επαναλήφθηκε στις 18 Ιουνίου και έκρινε τη συγκεκριμένη παραλία ακατάλληλη, κάτι που σκοπίμως παραλείπει ο συντάξας (τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα σε κάθε φορέα και πολίτη και μπορεί να τα βρει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ).
Συμπερασματικά, ο οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται πως τα επιχειρήματα του καλοπληρωμένου δημοσιογράφου, δεν μπορούν να γίνουν πειστικά αφού εύκολα καταρρίπτονται με απλή και τακτική επικαιροποίηση των επιστημονικών δεδομένων, που άπτονται της υγείας των λουομένων. Η επιλεκτική χρήση των στοιχείων δεν καθιστά ούτε δημοσιογραφική ούτε υπεύθυνη στάση, ειδικά όταν αναλαμβάνεις ρόλο εκπροσώπου της διοίκησης.
Κατά πάγια και εγνωσμένη τακτική, εξαπέλυσαν επίθεση στην “Κοινωνίας Βήμα” και για άλλα ζητήματα, στα οποία επιχείρησε ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης και φίμωση του αντιπολιτευτικού λόγου. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, κρίνοντας από τα έως τώρα δείγματα γραφής της διοίκησης σε θέματα δημοκρατίας και διαλόγου.
Κάνουμε σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο προς μια διοίκηση που ολισθαίνει χωρίς φρένα σε ένα κατήφορο αυταρχισμού και συμπεριφορών ακροδεξιάς επίγευσης, πως ο ρόλος της διασφάλισης της αλήθειας, της εποικοδομητικής κριτικής, του ελέγχου πεπραγμένων μας ανήκει δικαιωματικά και αυτόν θα υπηρετήσουμε”.

“Η διοίκηση αποτύπωσε το προφίλ της”

Η παράταξη “Κοινωνίας Βήμα” προχωρά κατόπιν σε βολές κατά της διοίκησης για τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ” η διοίκηση αποτύπωσε το προφίλ της και έχει να επιδείξει”:

 

  •  ασυνέπεια στην εφαρμογή δημοκρατικών και θεσμικών συμμετοχικών διαδικασιών,
  •  προπηλακισμούς πολιτών με χαρακτηριστικά έμφυλης βίας,
  •  έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης με την αλόγιστη καταστροφή αλσυλίου επί της οδού Πίνδου για ολιγοήμερη εξυπηρέτηση του δρομολογίου των τρόλεϋ,
  •  αυταρχισμό και χρήση ‘’εντέλλεσθαι’’ προς το προσωπικό,
  •  ανοχή σε λεκτικές επιθέσεις προς το προσωπικό του Δήμου από μη αιρετούς και συγγενείς διοικούντων,
  •  ανοχή και κάλυψη στους τραμπουκισμούς επόπτη, φίλιου της διοίκησης, προς εργαζόμενους,
  •  αδυναμία πρόληψης και παρέμβασης για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας λόγω του έργου της Σκρα και την αποφυγή ταλαιπωρίας οδηγών και δημοτών,
  •  αντιμετώπιση πολιτιστικών συλλόγων και καλλιτεχνικών ομάδων με γνώμονα τις δημόσιες σχέσεις και τα οφέλη που της αποδίδουν,
  •  υιοθέτηση του δόγματος ‘’ή μαζί μας ή εχθροί μας’’ για φορείς, με ενίσχυση και στήριξη των πρώτων και απαξίωση-υπονόμευση των δεύτερων,
  •  εξοντωτική αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς καμία βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας,
  •  αδυναμία στήριξης καταστημάτων και επαγγελματιών σε γειτονιές που πλήττονται από το κυκλοφοριακό χάος,
  •  διάτρητη από πλευράς νομιμότητας διαχείριση εκτάκτων περιστατικών αδέσποτων ζώων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ