Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δέσμη μέτρων για την Παιδεία ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Β. Ξυπολυτάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια ισχυρή δέσμη μέτρων ενίσχυσης της Παιδείας από την πλευρά της δημοτικής αρχής Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, η οποία διεξήχθη στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς με την παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών φορέων και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος, Βασίλης Ξυπολυτάς, αναφέρθηκε στο ζήτημα των καλοκαιρινών παιδότοπων σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με έμφαση στην ποιοτική απασχόληση των παιδιών και πως το κόστος είναι από τα μικρότερα που υπάρχουν στην Αττική.

Μάλιστα, ο κ. Ξυπολυτάς ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμα του καλοκαιρινού παιδότοπου θα συμμετέχουν φέτος και τα προνήπια, ηλικίας 4 – 5 ετών, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα πως το νέο ύψος του προγράμματος, που θα φτάσει τα 110.000 ευρώ, θα γίνει με χρήματα «που δεν υπάρχουν», αφήνοντας αιχμές για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Μάλιστα, σε βίντεο που προβλήθηκε, η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς κατέδειξε λεπτομερώς τα κτηριακά προβλήματα σε κάθε σχολική δομή της πόλης, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Έτοιμη το Σεπτέμβριο η Ψηφιακή Πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων των σχολείων

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στα σχολεία της πόλης και κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:

• Δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής προβλημάτων. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο θα είναι δυνατή η καταγραφή προβλημάτων κάθε σχολείου, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αναρτούν φωτογραφίες. Το καταγεγραμμένο πρόβλημα ή αίτημα θα καταχωρείται ηλεκτρονικά στο πρωτόκολλο του Δήμου, στο Γραφείο Δημάρχου και στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να φαίνεται πότε παρουσιάστηκε και καταγράφηκε το πρόβλημα, πότε κατατέθηκε και πόσος καιρός χρειάστηκε για την επίλυσή του. Η Ψηφιακή Πλατφόρμα, η οποία θα κάνει πιο στενή και ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ Εκπαιδευτικών, Γονέων και Δημοτικής Αρχής, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μέχρι τον Σεπτέμβριο.

• Δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τα σχολεία, μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

«Δεν πρέπει στο όνομα της πολιτικής αντιπαράθεσης να μπαίνουν θέματα υγείας και ασφάλειας των μαθητών»

Εκτενή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στο πρόσφατο ατύχημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, δηλώνοντας συγκλονισμένος τόσο με το ίδιο το γεγονός, όσο και με τον τρόπο που αυτό παρουσιάστηκε.

«Ήμουν σοκαρισμένος. Οπωσδήποτε με το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά και με τον τρόπο που παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ. Για τις πληροφορίες που έβγαιναν μέσα από την Κηφισιά. Θα εξεταστεί απ’ τη Δικαιοσύνη πως διέρρευσαν αυτές οι ψευδείς πληροφορίες. Και το βασικότερο; Σοκαρίστηκαν τα ίδια τα παιδιά. Η πόλη χωρίστηκε σε αυτούς που υποστήριζαν τον εργολάβο και σε αυτούς που υποστήριζαν τον διευθυντή. Το πράγμα έχει πάει στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να χωρίζεται η πόλη στα δύο για οποιοδήποτε κομματικό η παραταξιακό λόγο. Πόσο μάλλον για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Επίσης, “κυκλοφόρησε” μια επιστολή γονέων στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπήρχε ψυχολόγος και ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές, από τον Δήμο. Καταθέτω στα πρακτικά, επιστολή προς εμένα, υπογεγραμμένη από την πρόεδρο της «ΠΡΟΝΟΗ» ότι για μία εβδομάδα ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρισκόταν στο σχολείο. Όπως επίσης και το ενημερωτικό σημείωμα από την Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν έγινε έργο επισκευής της πόρτας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου μετά το ατύχημα.

Η προηγούμενη διοίκηση έκανε αυτά που μπορούσε, αλλά υπάρχει μια καινούργια Δημοτική Αρχή και ξεκινάμε από το μηδέν. Αυτό που οφείλω να κάνω είναι να προσφέρω τα μέγιστα στην πόλη μας», σημείωσε ο κ. Ξυπολυτάς.

520.000 ευρώ θα δοθούν για επισκευές στα σχολεία της πόλης

Ο κ. Ξυπολυτάς ανακοίνωσε ένα σημαντικό επισκευαστικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Θα ενεργοποιήσουμε προαίρεση της τρέχουσας σύμβασης των 300.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν 150.000 ευρώ μόνο για το 3ο Δημοτικό». σημείωσε ο κ Ξυπολυτάς και ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τις Κτηριακές Υποδομές προκειμένου να δημοπρατηθούν 3 έργα ύψους 60.000 ευρώ για τα εξής δημοτικά σχολεία του Δήμου: 2° Κηφισιάς, 2°-3° Ν. Ερυθραίας, Δημοτικό Εκάλης.

Επιπλέον, ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιώτες χορηγούς μέσα από το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΧΤΙ-ΖΟΥΜΕ», προκειμένου να αναλάβουν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου.

Ακόμα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι θα διατεθεί σημαντικό χρηματικό ποσό για το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο στη σχολική κοινότητα.

Τέλος, για τα ζητήματα της αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας, ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή η ΠΡΟΝΟΗ στα σχολεία του Δήμου, ενώ σημείωσε πως η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κηφισιάς σημείωσε πως έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τη συμβαλλόμενη με τον Δήμο εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας (security), προκειμένου ένα όχημα να κάνει κυκλικό δρομολόγιο σε όλα τα σχολεία της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας με φακούς και αναμμένους φάρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ