Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δυναμικό ξεκίνημα για τη διοίκηση Μανούρη – Γιατί προσανατολίζεται να πάρει δύο δάνεια ο δήμος Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευκαιρία να προχωρήσει σε έναν συνοπτικό απολογισμό και παράλληλα σε μία ενημέρωση για την πορεία που έχουν πάρει τα μεγάλα ζητήματα της πόλης είχε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Μανούρης, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου, το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαΐου. Σίγουρα η απόφαση για διπλή δανειοδότηση του δήμου ήταν η είδηση που ξεχώρισε.

Πάμε να δούμε όμως τα σημαντικότερα από όσα είπε ο δήμαρχος.

Έργα – Χρηματοδοτήσεις

Αρχικά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον τομέα των έργων και συγκεκριμένα στα εξής:

  • Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες. Εντάχθηκε: 12/2019. Υπογραφή Σύμβασης: Ιανουάριος 2024
  • Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την αναβάθμιση των στάσεων της δημοτικής 7 αστικής συγκοινωνίας Εντάχθηκε: Φεβρουάριος 2021. Υπογραφή Σύμβασης: Εκτιμάται ότι εντός του μήνα αρχές του επόμενου θα αναρτηθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
  • Ανάπλαση στην περιοχή της αγοράς του Δήμου Νέας Ιωνίας», με Δικαιούχο τον Δήμο Νέας Ιωνίας. Εντάχθηκε: 09-2021. “Αδρανής μέχρι το 12/2023!! Ολοκληρώσαμε εντός του μήνα την εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Παλεύουμε για τη χρηματοδότηση του έργου. Θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια”, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Αντιπλημμυρικά Περισσού:

Ένα έργο που είχε δημοπρατηθεί, υπήρχε ανάδοχος, ξεκίνησε το 2019 με προϋπολογισμό 8.000.000 €, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. “Καλούμαστε λοιπόν και πάλι εμείς να βρούμε νέα χρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο και να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα’.

Βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 3

“Το έργο απεντάχθηκε και καλούμαστε να το πληρώσουμε από ιδίους πόρους”, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Υπόλοιπο ανεκτέλεστο: 885.654 € Μετά από πιέσεις και συνεννοήσεις και αλληλογραφία με τον ΓΓ του ΕΠΑΝΕΚ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΟ, τα καταφέραμε. Το υπόλοιπο εντάχθηκε ως νέο έργο στο τομεακό ΕΠΑ ΠΔΕ

Πλατείες – Ελεύθεροι χώροι

Ο δήμαρχος στάθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται σε πολλές πλατείες της πόλης και υπογράμμισε πως διεκδικεί τους χώρους που ανήκουν στους πολίτες.

Μέσα σε 5 μήνες έχει ήδη παρέμβει:

– Στη Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως κάτω από την Αγία Όλγα.
– Στην Αλαμάνας στην Καλογρέζα.
– ΟΤ 572, στην Αλσούπολη

Δύο δάνεια προσανατολίζεται να πάρει ο δήμος

Όπως ανέφερε ο κ. Μανούρης: “Προκειμένου να βάλουμε σε μια σειρά την πόλη, να προβούμε άμεσα σε εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις που θα τονώσουν την πόλη και θα βελτιώσουν τις συνθήκες άνεσης των πολιτών εξετάζουμε την πιθανότητα και τους δυνητικούς όρους για την συνομολόγησή του Δήμου 2 δανείων:

(α) για την Απαλλοτρίωση χώρων που έχουν κριθεί αναγκαίοι από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν δεσμευθεί πολλά χρόνια τώρα, όπως και οι νέοι όπως το Ο.Τ. 92 Κ

(β) αναπλάσεις που αφορούν την προσβασιμότητα, το πράσινο και γενικότερα τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για την συντήρηση δομών και υποδομών.

Ταυτόχρονα με την έρευνα για τη δυνατότητα δανειοδότησης, έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια για τη διεκδίκηση πόρων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Περισσότερα για αυτό θα σας πω όταν έχει ολοκληρωθεί η διερευνητική διαδικασία και έχουμε κάτι συγκεκριμένο ως προς τους όρους.
Θέλω να τονιστεί ότι το δάνειο, αν τελικά προχωρήσουμε, δεν θα επιβαρύνει τους Δημότες επιπλέον.

Θα πληρωθεί με την εξοικονόμηση πόρων από την αύξηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε καθώς και από τη μόχλευση εσόδων του Δήμου και τον εξορθολογισμό του οικονομικού του περιβάλλοντος.”

Αθλητικοί Χώροι

Ο κ. Μανούρης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αθλητικούς χώρους της πόλης αναφέροντας:

Α) Δημοτικό Στάδιο: Ξεκινά η αποκατάσταση του χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο και χυτού ελαστικού τάπητα τύπου ταρτάν.

Β) Κλειστό Γυμναστήριο (Πευκάκια):” Σε συνεργασία με Περιφέρεια και ΥΠΕΣ προσπαθούμε να διασφαλίσουμε νέα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του γυμναστηρίου. Δυστυχώς, η αδράνεια της προηγούμενης δημάρχου οδήγησε στο αν και είχε βγάλει χρηματοδότηση η Περιφέρεια αυτή να μην αξιοποιηθεί και να είμαστε πάλι στο μηδέν. Ευελπιστούμε ότι θα διασφαλίσουμε το ποσό των 500.000 ευρώ”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τροφεία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Ο δήμαρχος προέταξε την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης, καθώς προχώρησε στην κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Επαναφορά του πολιτισμού

“Η επαναφορά του πολιτισμού, η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης και η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητας της ζωής μας αποτελεί προτεραιότητα”, ανέφερε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: “Στόχος μας είναι η Νέα Ιωνία να αποκτήσει τη θέση της ως κέντρο πολιτισμού και να αναβαθμιστεί αισθητικά με την τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία τη πόλης, γλυπτών αγαλμάτων και προτομών.

Ξεκινάμε τη σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου μας αυτού με την τοποθέτηση της προτομής του Πλαστήρα, θεμελιωτή της πόλης μας, ενός ατόμου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της πόλης μας (100 χρόνια από την Ίδρυσή της φέτος). (*αναφορά στους Συλλόγους μας).

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε πέρα των άλλων ιστορικές προσωπικότητες συνδεδεμένες με την πόλη.

Θα τιμήσουμε και όλες τις προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ίδρυση της πόλης αλλά και νεότερους συμπολίτες μας , που συνέβαλαν και συμβάλλουν στις τέχνες και τα γράμματα στην πολιτιστική Άνοιξη της Νέας Ιωνίας”.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ