Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δ. Θωμαΐδου: “Ο κ. Μανούρης δεν αγωνίζεται για να λύσει τα προβλήματα της πόλης, αλλά τα δικά του”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας υποθηκεύει το μέλλον της Νέας Γενιάς και των επομένων διοικήσεων”, δηλώνει η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”.
“Από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αποκαλύφθηκε η πολιτική της σπατάλης” εξαπολύει κατηγορίες η πρώην δήμαρχος.
“Αυτός κατά τη θεώρησή μας ήταν ο πραγματικός λόγος παραίτησης του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, κ. Καναβού Μιλτιάδη, από Αντιδήμαρχος Οικονομικών, από Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Δημάρχου.
Τον αντικατέστησε ο Δήμαρχος άρον άρον με τον άπειρο στα Δημοτικά δρώμενα Δημοτικό Σύμβουλο, που κινδυνεύει να πάει φυλακή αν άκριτα υπογράφει ό,τι του ζητάνε.
Επανερχόμαστε στο θέμα της σπατάλης διότι πλέον αυτή συνοδεύεται από τον αυταρχισμό, την αλαζονεία, την αυθαιρεσία του Δημάρχου αλλά και του κ. Γενικού Γραμματέα”, τονίζει η κα Θωμαΐδου.
Προσθέτει: “Αυτοπροβάλλεται ο Δήμαρχος για τις γνωριμίες με τους Υπουργούς και ισχυρίζεται αριστερά και δεξιά πως θα φέρει χρήματα για την ανάπτυξη της πόλης μας. Τζίφος το παραμύθι στους ιθαγενείς
Ισχυρίζεται ψευδώς πως με το δάνειο που θέλει να φορτώσει στις πλάτες των κατοίκων, υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς αφού το Δάνειο θα έχει μέχρι 25 χρόνια για την αποπληρωμή του (!), δεν θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι. Από πού θα πληρώνεται το δάνειο; Ήδη πήραν και προκαταβολή των Κ.Α.Π. 700 χιλιάδες ευρώ, για να συνεχίσουν τις σπατάλες”.
Στη συνέχεια, μιλώντας για τα ανταποδοτικά τέλη, η κα Θωμαΐδου υπογραμμίζει: “Σε πρόσφατη συνέντευξη του, είπε ότι έπρεπε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να αυξήσει τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ 15%. Προφανώς τον Οκτώβριο θα τα αυξήσει.
Εμείς ουδέποτε αυξήσαμε τα Δημοτικά τέλη.
Απεναντίας, τα μειώσαμε κατά 10% “.
Προχωρά σε αυτό που αποκαλεί προχειρότητα, και είναι η απόφαση του Παναγιώτη Μανούρη για το δάνειο, που σύμφωνα με εκείνη πιθανόν να πρόκειται για “συναλλαγή”:
“Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς βεβαιώσεις των υπηρεσιών για τις προϋποθέσεις λήψης δανείου, εντελώς αποσπασματικά, πρόχειρα το πέρασε από την Δημοτική Επιτροπή, με διάρκεια αποπληρωμής μέχρι εικοσιπέντε (25) έτη. Θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Αν βρεθούν καλοθελητές από την Αντιπολίτευση να το ψηφίσουν, δύο ερμηνείες υπάρχουν: Η πρώτη υποδηλώνει και παραδέχεται όποιος το ψηφίσει, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα κάνει πέντε θητείες. Η δεύτερη, που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, πως θα γίνει συναλλαγή. Βέβαια, πρόσφατα διαπιστώσαμε την πολιτική συναλλαγή του κ. Γκότση, που προεκλογικά δημόσια στήριξε τον κ. Μανούρη με αντάλλαγμα την έμμισθη θέση του συνηγόρου του πολίτη και της επιχείρησης”.
Τέλος, η πρώην δήμαρχος αναφέρεται στο δάνειο που είχε πριν δέκα χρόνια λάβει η δημοτική αρχή του κ. Χαραλάμπους, μια διαφορετική περίπτωση:
“Ιστορικά στην πόλη μας δάνειο 10 εκατομμυρίων για 10 χρόνια, πήραμε με Δήμαρχο τον κ. Χαραλάμπους. Άλλες εποχές τότε. Μεσολάβησε η θητεία του συγχωρεμένου Περσεμλίδη. Ο Δήμος είχε δάνεια με υψηλό επιτόκιο και έγινε με διαπαραταξιακή επιτροπή ο διεθνής διαγωνισμός για να το πάρουμε. Τα τέσσερα εκατομμύρια από τα δέκα ήταν για απαλλοτριώσεις. Πού πήγανε; Η χρηματοδότηση τότε ήταν μεγαλύτερη, καλύτερη της Αυτοδιοίκησης, χωρίς τις οικονομικές περικοπές που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή, χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την πανδημία και τα κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε, κάναμε όλες τις ενέργειες για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, στον Τρίτση, στο Πράσινο Ταμείο, στην Περιφέρεια και αλλού, που ο νυν Δήμαρχος τα αποκρύπτει και τα οικειοποιείται. Θα ενημερώνουμε συνεχώς όλες και όλους για τούτα τα θέματα.
Ο τίτλος που βάλαμε ξεκαθαρίζει τη θέση μας. Κατά τη γνώμη μας, ο κ. Μανούρης δεν αγωνίζεται για να λύσει τα προβλήματα της πόλης μας, αλλά τα δικά του”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ