Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Εκλογές Π.Ε.Δ.Α. : Νικήτρια η παράταξη του Γιώργου Μαρκόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νίκη με διαφορά σημείωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου και νυν πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Γιώργος Μαρκόπουλος, στις εκλογές της Π.Ε.Δ.Α.

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων, όπου το δημοσιογραφικό επιτελείο του ομίλου media AK έδωσε το παρόν δίνοντας πληροφορίες και κάνοντας ρεπορτάζ λεπτό προς λεπτό σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ο συνδυασμός που επικράτησε είναι η “ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ” με επικεφαλής τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλο, ο οποίος έλαβε 176 ψήφους καταλαμβάνοντας 16 έδρες στο νέο διοικητικό σχήμα.

Αντίπαλος του σε αυτή την εκλογική διαδικασία ήταν ο Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, έμπειρος αυτοδιοικητικός που πολιτικά και ιδεολογικά εκφράζεται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε αποκλειστικά στον Χτύπο ότι “ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα απ’ ό,τι είχαμε πάει την προηγούμενη φορά”. Στην ερώτηση του Χτύπου σχετικά με το αν πιστεύει πως η διαδικασία θα είναι εύκολη σήμερα για τον ίδιο, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε πως, κατά τη γνώμη του, η διαδικασία θα είναι επιτυχής για όλους τους συνδυασμούς. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η αυτοδιοίκηση θα δώσει αβαντάζ και θα ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης της.

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε για το νικηφόρο αποτέλεσμα:

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής , που διεξήχθησαν εχθές. Η ομάδα μας, «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής», πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.

Θέλω, επίσης, να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε”.

Αποκλειστικά στην εφημερίδα Χτύπος συμπλήρωσε: “Ευελπιστώ να πάμε καλύτερα απ’ ό,τι είχαμε πάει την τελευταία φορά. Πιστεύω πως η διαδικασία θα είναι επιτυχής για όλους τους συνδυασμούς και πως η αυτοδιοίκηση της Αθήνας θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη της σε εμάς με την ψήφο της”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ: 309

Συνδυασμός Γ. Μαρκόπουλου: “ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ” 176 ψήφους / 16 έδρες

Συνδυασμός Ανδ. Ευθυμίου: “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ” 77 ψήφοι / 5 έδρες

Συνδυασμός Ηλ. Σταμέλου : “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” 29 ψήφοι / 3 έδρες

Συνδυασμός Γ. Γαβρίλη “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” : 21 ψήφοι / 1 έδρες

Συνδυασμός Ν. Σακούτη ” ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ – Ν . ΣΑΚΟΥΤΗΣ” : 5 ψήφοι

Συνδυασμός Κ. Παπαδάκη “ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ” 1 ψήφοι

Όπως ήδη αναφέρθηκε, από το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μαρκόπουλου, δημάρχου Γαλατσίου και μεγάλου νικητή των εκλογών της ΠΕΔΑ εξελέγησαν οι 11 από τους 13 δημάρχους που ήταν υποψήφιοι.

Αναλυτικά, η σταυροδοσία είχε ως εξής:

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ

1. ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 111

2. ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 89

3. ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 117

4. ΚΙΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 98

5. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 30

6. ΜΑΔΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ 108

7. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 159

8. ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 103

9. ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 110

10. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 52

11. ΣΑΡΑΟΥΔΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 87

12. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 115

13. ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 84

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 113

2. ΒΡΕΤΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 81

3. ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 139

4. ΛΕΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13

5. ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 94

6. ΤΖΙΤΖΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 27

7. ΤΣΙΩΤΑ ΜΑΡΚΟΥ – ΚΑΤΣΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ 101

Αυτό σημαίνει πως δεν εξελέγησαν ο δήμαρχος Πόρου, κ. Γιώργος Κουτούζης και ο δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Γιάννης Πισιμίσης. Κοινό τους στοιχείο ότι και οι δύο εξελέγησαν για πρώτη φορά δήμαρχοι στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο μόνος “φρέσκος” δήμαρχος που εξελέγη στο ΔΣ της ΠΕΔΑ ήταν ο δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Γιάννης Ηλίας, και μάλιστα στην τιμητική δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον κ. Μαρκόπουλο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ