Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Η “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν φέτος τα σχολεία της Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με αρκετές δυσκολίες, και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας”, αναφέρει για το άνοιγμα των σχολείων η παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”.

“Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους και όλες καλή επιτυχία, με δημιουργικότητα και πρόοδο”, συνεχίζουν κατόπιν.

Τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά, βάσει της παράταξης: συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων πανελλαδικά, υπεράριθμα τμήματα και ελλείψεις σε αίθουσες, σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχολεία του Δήμου φέτος θα έχουμε περίπου 10 τμήματα λιγότερα.

“Οι επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς της 12ης Αυγούστου περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση. Σχολικές αίθουσες, όπως στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης υπέστησαν ζημιές και αποκαταστάθηκαν μόνο οι 5 από τις 6 αίθουσες που είχαν πληγεί, ενώ βασικές υποδομές όπως το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Νέας Πεντέλης καταστράφηκαν ολοσχερώς”, σημειώνει η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο.

Παρά τις αντιξοότητες, η καταλληλότητα και η επάρκεια των σχολικών εγκαταστάσεων και η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι αδιαπραγμάτευτες, όπως υπογραμμίζει η παράταξη.

“Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, για να διεκδικήσουμε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς διακοπές και προβλήματα. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να το διασφαλίζει”, σημειώνουν περαιτέρω.

“Οι σχολικές εγκαταστάσεις πρέπει να συντηρηθούν και να αποκατασταθούν άμεσα στην ολότητά τους. Επιπλέον, δεν μπορούμε να αγνοούμε την ανάγκη για ένα δεύτερο Λύκειο στα Μελίσσια, καθώς το υπάρχον Λύκειο ασφυκτιά από τον υπερπληθυσμό των μαθητών”, αναφέρουν καταληκτικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ