Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Η 9μηνη άδεια μητρότητας επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως κάνει αναφορά στην επέκταση της άδειας μητρότητας σε περισσότερους κάδους εργαζομένων, αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη της μητρότητας, ενώ κατόπιν επισημαίνει τι δικαιούται η εργαζόμενη μητέρα.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

“Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προστασία της μητρότητας. Με μία σειρά από πρωτοβουλίες, κάνουμε πράξη την προτεραιότητα αυτή και στηρίζουμε τη μητέρα η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε παράλληλες σημαντικές προκλήσεις.

Το πρώτο βήμα έγινε το 2022 όταν επεκτείναμε την άδεια μητρότητας από τους έξι στους εννέα μήνες.

Κατόπιν, το 2023, διευρύναμε την παροχή και συμπεριλήφθηκαν στην 9μηνη άδεια μητρότητας, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αυτοαπασχολούμενες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες.

Αυτήν την εβδομάδα υπέγραψα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορούσε την επέκταση της άδειας μητρότητας και σε ακόμα περισσότερους κλάδους επαγγελμάτων, στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αναδρομική ισχύ από τις 25/11/2022.

Μετά από τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η εργαζόμενη μητέρα δικαιούται:

▪ Άδεια κύησης και λοχείας (4 μήνες)
▪ Επίδομα γέννησης (από 2.400€ έως 3.500€ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων)
▪ Άδεια μητρότητας (9 μήνες)

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι ένα πλήρες, ενισχυμένο πλέγμα προστασίας της μητρότητας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, για κάθε εργαζόμενη μητέρα”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ