Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων
Θύμα χάκερ η Μαρία Σπυράκη – Η μαρτυρία της

Στην αποκάλυψη πως και η ίδια έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης προέβη η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη σημειώνοντας ταυτόχρονα πως είναι ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.
«Είναι ένα ζήτημα που, δυστυχώς, απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και δεν θα το έλεγα εδώ αν δεν είχα πέσει και ίδια θύμα μιας τέτοιας διαδικασίας. Τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκα e-mail από τον επικεφαλής Ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αίτημα συνάντησης. Έστειλα το βοηθό μου γιατί νόμιζα πως πρόκειται για μια συνηθισμένη δουλειά. Ζήτησε και επέμενε να με δει λέγοντας πως έχω πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και δεν είχε άλλη δυνατότητα για να μιλήσει το βοηθό μου», εξήγησε η κυρία Σπυράκη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια εξήγησε αναλυτικά το περιστατικό: «Ήρθε και έγινε μία συνάντηση μέσω zoom επειδή τότε τα μέτρα ήταν αυστηρά και στην συνάντηση αυτή αποκαλύφθηκε ότι έγινε επίθεση στο κοινοβουλευτικό μου e-mail, από κρατική οντότητα, τρίτης χώρας, στις 11 Μαρτίου, και ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα προκειμένω η επίθεση αυτή να μη συνεχιστεί. Παραδώσαμε όλες μας τις κινητές και τις σταθερές συσκευές στο κοινοβούλιο και πήραμε καινούργιες και εγώ και όλοι μου οι βοηθοί και οι συνεργάτες. Η σκόνη δεν σηκώθηκε γιατί απλώς αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρά μέτρα αλλά ένα ζήτημα που συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο που εκεί είμαι και το ξέρω. Μπορώ να σας πω ότι συνέβη σε μένα και σας βεβαιώνω γι’ αυτό συμβαίνει σε πολλούς συναδέλφους».
Κι άλλοι ευρωβουλευτές στο «στόχαστρο»
Παράλληλα η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως στο στόχαστρο βρίσκονται πολλοί ευρωβουλευτές που διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.: «Είναι στο στόχαστρο συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ευρωβουλή που χειρίζονται θέματα. Ενδιαφέρονται κρατικές οντότητες από τρίτες χώρες, Ενδιαφέρονται διάφοροι απ’ το εξωτερικό, είναι ένα ζήτημα που αφορά σαφώς την ασφάλεια των υπηρεσιών των ευρωπαϊκών θεσμών γιατί εκεί λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τον καθένα μας και την καθεμία μας. Αλλά είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση».
Η Μαρία Σπυράκη απευθύνθηκε και στον εκπρόσωπο Τύπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο. «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Μακάρι να μπορούσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μακάρι να μπορούσα να το επιλύσει. Μακάρι, αλλά δεν συμβαίνει. Κύριε Μάντζο, η υπόθεση αφορά την ασφάλεια των υπηρεσιών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο εξωτερικό, καταλαβαίνω ότι επειδή είμαστε Έλληνες μπορούμε το συζητήσουμε, αλλά δεν είναι ένα θέμα που αφορά που αφορά τις ελληνικές αρχές».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024