Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων
Κεραμέως για ΑΠΘ: «Θα εφαρμόσουμε τον νόμο», τι είπε για τις Φοιτητικές Εκλογές

Η Υπουργός Παιδείας, είπε ότι η Κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια, με τον ίδιο τρόπο που θα επενέβαινε και σε κάθε άλλο χώρο. Αυτό γίνεται και στο ΑΠΘ, όπου επιτέλους τερματίστηκε μια κατάληψη που κρατούσε εδώ και 34 χρόνια και στη θέση αυτή θα γίνει μια βιβλιοθήκη.
Παραμένοντας στο ίδιο θέμα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι τα επεισόδια στο ΑΠΘ είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.
Σε ότι αφορά το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές».
Ανέφερε ως παράδειγμα ότι ένα φοιτητής της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής κι αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του.
Και βέβαια αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάριε πτυχίο μπορεί αν το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλέψεων όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.
Τέλος κι αναφερόμενη στις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024