Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κικίλιας: Πάνω από 2.000 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από την αρχή του καλοκαιριού- Η δυσκολότερη αντιπυρική περίοδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη δυσκολότερη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι έχουν ξεσπάσει πάνω από 2.000 φωτιές από την αρχή του καλοκαιριού.

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι της αντιπυρικής περιόδου, η οποία αναμένεται να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων 20 ετών, με πολλές ενάρξεις. Δυστυχώς είχαμε έναν πολύ άνυδρο χειμώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο υπουργός επισήμανε ότι από την αρχή του καλοκαιριού η Πολιτεία αντιμετωπίζει πάνω από 2.000 πυρκαγιές, γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Κικίλιας ερωτήθηκε για τις αλλαγές φέτος στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων και ανέφερε ότι έχουν καθαριστεί 654.000 οικόπεδα 10 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ έχουν επιστρέψει στα δάση μετά από 50 χρόνια για ζώνες καθαρισμού, με δασάρχη, εθελοντές και εναέρια μέσα στη διαδικασία ενώ υπάρχουν 27 drones που πετούν πάνω από την Αττική και αναμένονται άλλα 101 μέχρι το 2025 στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Κορινθία, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι πρόκειται για δύσκολη περιοχή με κλήματα και λοφίσκους, όπου δεν είναι εύκολο να επιχειρούν τα Canadair, ενημερώνοντας ότι η πυρκαγιά δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο στην περιοχή λόγω μικρών εστιών που ενδέχεται να προκαλέσουν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα σε δυο χαράδρες της περιοχής.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ