Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κοινωνίας Βήμα: “Εκκρεμούν πολλά και σοβαρά ζητήματα στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Με ενδιαφέρον αναμέναμε το δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου μας σχετικά με την συνάντηση του κ. δημάρχου και συνεργατών του με τον περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά ως προς τα υπό εξέλιξη έργα στην πόλη μας” σχολιάζει η δημοτική παράταξη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας “Κοινωνίας Βήμα”, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τζέλη, με αφορμή τη συνάντηση των δύο προαναφερθέντων.

“Εκτός της αναφοράς κατά το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Τ στην αξιοσύνη Περιφερειάρχη και Δημάρχου, η μνεία σε έργα ουσίας, ήταν μία και μοναδική: το εν εξελίξει αντιπλημμυρικό έργο της Σκρα.

Ένα έργο άκρως απαραίτητο, που ενώ καθυστερούσε επί χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής υπό τον κ. Πατούλη, ξεκόλλησε όταν το 2023 αποφασίστηκε η αύξηση της χρηματοδότησης κατά 50% και οι απολαβές της κατασκευάστριας εταιρείας από 3.000.000 έφτασαν στα 4.500.000 ευρώ περίπου.

Το έργο, λόγω της τεχνικής του πολυπλοκότητας και της αναγκαίας παρέμβασης σε μεγάλη ακτίνα στη βόρεια Φιλαδέλφεια, όφειλε να εκτελεστεί με τη δέουσα προετοιμασία – ενημέρωση κατοίκων, επισκεπτών, περιοίκων ως προς τις αλλεπάλληλες μεταβολές της κυκλοφορίας των μέσων ιδιωτικής και μαζικής μεταφοράς και να συνοδεύεται εγκαίρως από μέτρα αποσυμφόρησής της.

Η πλήρης απουσία των ανωτέρω στον βωμό του να ξεκινήσει «άναρχα και ταχύρυθμα» το έργο για λόγους επικοινωνιακούς, ταυτίζεται και με την αναιτιολόγητη απόφαση για την καταστροφή του αλσυλλίου, πνεύμονα πρασίνου παραπλεύρως της οδού Πίνδου, προς εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και χωρίς συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις”, αναφέρει σχετικά η παράταξη.

Κατόπιν, δηλώνει ότι προκύπτουν ερωτήσεις σχετικά με μια σειρά έργων υπό χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ύψους περίπου 5.000.000, τα οποία η διοίκηση Τομπούλογλου έχει μεν συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2024, “αλλά ουδόλως αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο τύπου”, όπως σημειώνουν τα μέλη της παράταξης.

Συγκεκριμένα :

  •  Τι γίνεται με την ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ,
  •  Με την κατασκευή χώρου αθλοπαιδιών στο πέταλο της νησίδας,
  • Με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής,
  • Με τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και με άλλα έργα της περιφέρειας στην πόλη μας;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται; Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν; ποιο ή ποια από αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024 και ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους;
  • Τι γίνεται με το ζήτημα του εγκιβωτισμού του Κηφισού για την αποτροπή του οποίου ο Δήμος αλλά και δημότες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ; Υπήρξε κάποια παρέμβαση ώστε με πολιτική απόφαση να αποτραπεί αυτή η σχεδιαζόμενη περιβαλλοντική καταστροφή;

“Εν κατακλείδι, από το συγκεκριμένο Δ.Τ. για τη συνάντηση, παρατηρούμε ένα μονοδρομικό ενδιαφέρον με τη δέουσα επικοινωνιακή πρακτική, ενώ εκκρεμούν πολλά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν συνολικότερα την πόλη και τους κατοίκους της.

Ως παράταξη θα θέτουμε θεσμικά τα ερωτήματα για όλα αυτά τα ζητήματα, ελπίζοντας να παίρνουμε και εμείς και οι συμπολίτες μας συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις”, προσθέτει η “Κοινωνίας Βήμα”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ