Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το κόμμα μας δεν έφτασε το στόχο που είχαμε θέσει»

Δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έκανε το βράδυ της Κυριακής (9/6/24) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα γραφεία της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε στον στόχο που είχε θέσει, στο πρώτο του σχόλιο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.
«Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Γνωρίζαμε ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023, ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά, παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πολλοί θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, με σημαντικότερο εκείνο της ακρίβειας. Σέβομαι την επιλογή τους, είτε εκφράστηκε με την πρωτοφανή αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, ή με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους “σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε πιο δυνατά”», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι στη Γαλλία και τη Γερμανία, κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά, ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές 2024 «αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027». πρόσθεσε ότι από αύριο η κυβέρνηση στρέφεται με «μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, με περισσότερη δουλειά, λιγότερες αδυναμίες, μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες».
«Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», τόνισε. «Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή», κατέληξε.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024