Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κόκκινη Ρωγμή για κατάρρευση σοβάδων στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τα γεγονότα στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με την κατάρρευση του στεγάστρου και τα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα παραμένουν έντονα, όπως αναφέρει η “Κόκκινη Ρωγμή” (Αγώνας – ρήξη – ανατροπή), πολιτική οργάνωση στο Ηράκλειο Αττικής.

Σύμφωνα με την οργάνωση, “πριν από μερικές εβδομάδες μαθητής τραυματίστηκε στις λαμαρίνες του εργοταξίου στο 4ο Δημοτικό, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες γονείς, μαθητές και καθηγητές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό επικίνδυνης αδιαφορίας στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Με τις πανελλήνιες εξετάσεις να είναι σε εξέλιξη, αντίκρισαν το ταβάνι διαλυμένο με μια μεγάλη μάζα σοβάδων να έχει καταρρεύσει. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας”.

Η Κόκκινη Ρωγμή προσθέτει, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές εν γένει: “Επαναλαμβανόμενο γεγονός παύει να είναι σύμπτωση. Η αδιαφορία και η υποχρηματοδότηση βοούν. Κεντρικό και τοπικό κράτος βάζουν στο ζύγι τις ζωές μας και, όπως αποδεικνύεται, προτεραιότητά τους είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι η ασφάλεια των σχολείων και των παιδιών. Στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που επιτάσσουν οι επιταγές της ΕΕ και που έχουν στηρίξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, δεν χωρά η συντήρηση των σχολείων και η ασφάλεια των παιδιών. Δεν χωρούν σχολεία σύγχρονα, εξοπλισμένα, σε κατάλληλα κτίρια και να πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που έχει χώρο είναι οι πολεμικοί εξοπλισμοί, η συμμετοχή στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και ευρύτερα κάθε πτυχής της καθημερινότητάς μας”.

Κατόπιν, αναφέρει: “Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και οι Δήμοι διαφημίζουν τις «ενεργειακές αναβαθμίσεις» μέσω του ΕΣΠΑ και του Πράσινου Ταμείου, η ουσιαστική θωράκιση και συντήρηση των σχολείων περνούν σε δεύτερη μοίρα. Παράλληλα το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, με σκοπό την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, εντείνει την υποχρηματόδοτηση δημιουργώντας τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης, που μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνες”.

Η Κόκκινη Ρωγμή αναφέρει πως στηρίζει σταθερά τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού κινήματος και απαιτεί:

– Να προχωρήσει άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων και ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
– Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς του Δήμους για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
– Λεφτά για τις ανάγκες του λαού και όχι για τους εξοπλισμούς και τους πολέμους του κεφαλαίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ