Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Μήνυμα του δημάρχου Αγ. Παρασκευής για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, αφορμώμενος από την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών Ελλήνων από τους Τούρκους, τις 14 Σεπτεμβρίου, μοιράστηκε το δικό του μήνυμα για ανάγκη διατήρησης ζωντανής της μνήμης αυτού του εγκλήματος.

“Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Η απώλεια της ζωής των προγόνων μας και η στοχευμένη εξόντωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού, που οδήγησε στον ξεριζωμό και τη δημιουργία ενός τεράστιου προσφυγικού κύματος, είναι μια πληγή που δε θα κλείσει ποτέ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα, 102 χρόνια μετά, αποτίνουμε φόρο τιμής, στις χαμένες αλλά όχι λησμονημένες πατρίδες. Δεν ξεχνάμε. Οφείλουμε όλοι να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη και να συμβάλλουμε ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα στο μέλλον”, συμπλήρωσε.

“Είναι ευθύνη μας και ιστορικό χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ελληνισμός”, έκλεισε τη δήλωσή του ο κ. Μυλωνάκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ