Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής: “Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες καθημερινά για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μοιράστηκε ο Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής” και πρώην δήμαρχος:

“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς:

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό αλλά συναρπαστικό, ξεκινάει με τη νέα σχολική χρονιά. Ευχόμαστε σε όλους/ες καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Στη διάρκεια των πέντε χρόνων 2014-19 από την θέση της Δημοτικής αρχής σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα, (Εκπαιδευτικοί – Ένωση Συλλόγων Γονέων – Σύλλογοι Γονέων) ανακατασκευάσαμε όλα σχεδόν τα προαύλια των Σχολείων, βελτιώσαμε και αλλάξαμε την εικόνα τους με εργολαβίες ύψους 3 εκατ. ευρώ, στηρίξαμε την Σχολική κοινότητα υλικοτεχνικά, φέραμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ανακατασκευάσαμε δυο γήπεδα 5χ5 Δημοτικών Σχολείων, αποκτήσαμε οικόπεδα για Νηπιαγωγεία κ.ά.

Πετύχαμε, επίσης, την ολοκλήρωση και λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής, ενός υπερσύγχρονου σχολείου 11.000τμ, πραγματικού στολιδιού της πόλης μας, την χρηματοδότηση – δημοπράτηση του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια το οποίο ολοκληρώθηκε και ξεκινήσαμε την δανειοδότηση για την απόκτηση των πρ. Εκπαιδευτηρίων «Μακρή» για τα οποίο έχουμε θετικές δικαστικές αποφάσεις.

Τα προβλήματα των σχολείων δεν σταματούν να υπάρχουν.

Έτσι, απαιτείται να προχωρήσουν οι συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων που έχουν καθυστερήσει, να λυθεί το πρόβλημα των 109 βρεφών και νηπίων που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών (περισσότερα από πέρυσι), να προχωρήσει η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ.ά.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ