Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θρηνεί για την απώλεια του υπαλλήλου του, Νικόλαου Παυλόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τραγικό γεγονός του θανάτου του υπαλλήλου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού συνέβη το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου, όταν ήταν προγραμματισμένη η εργασία κοπής δυο δέντρων στον προαύλιο χώρου του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, ώστε στον χώρο αυτό να λειτουργήσει νέα σχολική αίθουσα.  Για τις εν λόγω εργασίες είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας με μέριμνα της τεχνικής υπηρεσίας.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα διεξάγει, παράλληλα, ένορκη διοικητική εξέταση.

Σχετικά με την κοπή των δυο δέντρων στο χώρο του σχολείου, τα περιστατικά έχουν ως εξής, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή:

Για την κοπή των δέντρων, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή σταδιακό κόψιμο από την κορυφή έως περίπου τα 2,5 μέτρα από το έδαφος. Είχε ήδη κοπεί το πρώτο δέντρο και κατά τη διάρκεια κοπής του δεύτερου και όταν οι εργασίες κοπής  έφτασαν σε αυτό το σημείο (2,5 περίπου μέτρα), ο μόνιμος υπάλληλος του Δήμου με ειδικότητα Δεντροκηπουρού, Νικόλαος Παυλόπουλος, κατέβηκε από το καλαθοφόρο, αποδεσμεύοντας το μηχάνημα, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε όχημα του δήμου με αρπάγη και η κοπή συνεχίστηκε με αλυσοπρίονο από το έδαφος,  κατόπιν οδηγιών του Δεντροκηπουρού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, δηλαδή κατά την κοπή του κορμού με αλυσοπρίονο από το έδαφος, ο κορμός κόπηκε και δυστυχώς καταπλάκωσε τον άτυχο υπάλληλο του Δήμου.

Παρούσα κατά τις εργασίες ήταν η προϊσταμένη περιβαλλοντικής διαχείρισης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, καθώς και τα λοιπά μέλη του συνεργείου.

“Σημειώνουμε ότι ο εκλιπών ήταν άριστος, εκπαιδευμένος και έμπειρος υπάλληλος, με ειδικότητα Δενδροκηπουρού, εξειδικευμένος δηλαδή στον χειρισμό δέντρων και είχε πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη εργασία πολλές φορές στο παρελθόν.

Επίσης, είχε παραλάβει όλα τα μέσα προστασίας, φορούσε γάντια για αλυσοπρίονο, φόρμα εργασίας, γυαλιά και τα ειδικά υποδήματα”, συμπληρώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Παπάγου –  Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος, δηλώνοντας ότι η μεγάλη οικογένεια του Δήμου θα σταθεί δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

“Πένθος για όλο τον Δήμο”

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος είπε:

“Λυπούμαστε ειλικρινά για την απώλεια του δημοτικού μας υπαλλήλου. Είναι μια μέρα πένθους για όλο τον Δήμο, για όλη την κοινωνία. Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του Νίκου. Ο αδόκητος χαμός του μας γέμισε απέραντη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς του, που όσα λόγια και αν ειπωθούν δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειάζονται και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και είμαι βέβαιος ότι εκφράζω το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου Παπάγου –  Χολαργού”.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ