Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

“Πεδίο κερδοφορίας” η προσχολική αγωγή για τη διοίκηση αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόονας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για απαράδεκτα παιχνίδια, που παίζονται πάνω στις πλάτες δεκάδων οικογενειών που αναζητούν απελπισμένα μια θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου κάνει αναφορά η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκευής του ιδιωτικού παιδικού σταθμού Μητρόπολης – Δήμου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
“Πρόκειται για έναν σταθμό που χτίστηκε υφαρπάζοντας το οικόπεδο και τη μελέτη που προορίζονταν για τον 3ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό (ΒΝΣ) Ν.Φ. με τις ψήφους των παρατάξεων του κ. Βούρου  και του κ. Τομπούλογλου”, κατηγορεί την τωρινή και την προηγούμενη διοίκηση η παράταξη.

“Στην πραγματικότητα, πρόκειται για  μια μορφή ιδιωτικοποίησης τύπου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής, όπου η προσχολική αγωγή δεν αντιμετωπίζεται ως καθολικό δικαίωμα των βρεφών και των γονιών τους, αλλά ως πεδίο κερδοφορίας.

Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι ο εν λόγω παιδικός σταθμός Μητρόπολης – Δήμου επιχείρησε να λειτουργήσει.….στα μουλωχτά και ενόσω συνέχιζαν οι εργασίες (!). Με μπάζα και συνεργεία στον περιβάλλοντα χώρο, “υποδέχτηκαν” 60 παιδιά από διάφορους Δήμους σε κτήριο που δεν έχει αδειοδοτηθεί, παρακάμπτοντας κάθε διαδικασία, ακόμα και αυτή της ολοκλήρωσης της κατασκευής του, και φυσικά χωρίς 50 βρέφη και νήπια αποκλειστικής επιλογής από τον Δήμο”, συμπληρώνει κατόπιν η παράταξη.
“Τα τροφεία αγγίζουν τα 300€ τον μήνα (!), παραβιάζοντας τη σύμβαση Δήμου – Μητρόπολης που προβλέπει ρητά ότι “όλα δε τα βρέφη και νήπια (100) θα έχουν την ίδια οικονομική μεταχείριση όπως τα υπόλοιπα φιλοξενούμενα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της πόλης”. Δηλαδή, χωρίς τροφεία!” καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

“Άγνωστο είναι αν τα παραπάνω ήταν σε γνώση της προβλεπόμενης από τη σύμβαση παραχώρησης Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Αυτό είναι το “δώρο” της σύμπραξης Μητρόπολης-Δήμου.

Όσοι πήραν την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση να ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού αδιαφορώντας για την ασφάλεια των νηπίων, και γενικότερα όσοι διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο ιδιωτικό παιδικό σταθμό, έχουν αναλάβει τεράστιες ευθύνες.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που μόνο 60 από τα 146 βρέφη που κατέθεσαν αίτηση βρίσκονται σήμερα στους δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς – εκτός έμεινε ακόμα και βρέφος πολύτεκνης οικογένειας – ενώ πάνω από 50 από αυτά θα μείνουν οριστικά απ’ έξω ακόμα και όταν λειτουργήσουν τα νέα βρεφικά τμήματα στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς”, είναι το επόμενο σχόλιο της παράταξης με επικεφαλής τον Νίκο Σερετάκη.

“Δημοτική Αρχή και Μητρόπολη έχουν την ευθύνη για την  ολοκλήρωση και αδειοδότηση του συγκεκριμένου σταθμού. Μέχρι τότε, οφείλουν να  δώσουν άμεση λύση στην μεταφορά και στέγαση των νηπίων που έβαλαν στον ημιτελή σταθμό, χωρίς καμία επιβάρυνση για τις οικογένειές τους”, υπογραμμίζει η παράταξη.

Τα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

  • να ενημερωθούν για το ποιος συγκεκριμένα έλαβε την απόφαση να ανοίξει ο παιδικός σταθμός χωρίς άδεια και όρους ασφάλειας.
  • να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την επικίνδυνη και κερδοσκοπική αυτή κίνηση της διοίκησης του σταθμού.
  •  να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • να χορηγηθούν τα πρακτικά της τριμελούς επιτροπής Δήμου – Μητρόπολης που επιβλέπει τη λειτουργία του.
  • να ενημερωθούν ποιο είναι το παιδαγωγικό πρόγραμμα που ακολουθείται και με τι όρους εργάζονται οι εργαζόμενοι.

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους και τους γονείς να αγωνιστούν συλλογικά και να διεκδικήσουν:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη και σύγχρονη προσχολική αγωγή και φροντίδα για ΟΛΑ τα παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή. Με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και σύγχρονο ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
  • Έκτακτη επιχορήγηση των δήμων για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, των σχολείων, των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών.
  • Δέσμευση χώρων για την ανέγερση κτιρίων για τον 3ο ΒΝΣ Νέας Φιλαδέλφειας και τον 2ο ΒΝΣ Νέας Χαλκηδόνας, που υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
  • Να αποδοθούν στο Δήμο και να διατεθούν με διάφανα κριτήρια οι 50 θέσεις νηπίων και βρεφών (το 50% της δυναμικότητας), όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση παραχώρησης.
  • Να μην περάσει η απόπειρα να επιστρέψουν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από την “πίσω πόρτα”.
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ