Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: “Γίναμε μάρτυρες θεσμικής αστοχίας στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Δημοσιεύθηκε

στις

H δημοτική παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεντέλης στις 27/6, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης, έγιναν μάρτυρες θεσμικής αστοχίας. Συγκεκριμένα, δηλώνουν πως οι ενστάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους και τα δύο επιπλέον θέματα που η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθούν, συγχωνεύτηκαν σε μια διαδικασία με τρόπο αυθαίρετο, καταλήγοντας σε μονομερή απόφαση της διοίκησης για απότομη διακοπή της συζήτησης.

“Αυτό κατέδειξε ότι η πρόθεση της διοίκησης ήταν η συζήτηση να διαρκέσει μόνο όσο απαιτούνταν για την επίρριψη ευθυνών στην προηγούμενη δημοτική αρχή”, σημειώνει η παράταξη.

“Η συζήτηση προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία για έναν ακόμη λόγο: η διεύθυνση της συνεδρίασης γινόταν εναλλάξ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δήμαρχο, κατά παράβαση του Κανονισμού. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο, και η αρμοδιότητά του για τη διεύθυνση της συζήτησης δεν μπορεί να εξαρτάται από τις επιθυμίες της δημάρχου”, αναφέρει επίσης η “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”, και προσθέτει: “Ταυτόχρονα, ο τρόπος διαχείρισης της συζήτησης από τον πρόεδρο έχει πολιτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους πολίτες”.

Ενδεικτικά, η παράταξη παραθέτει ενέργειες που καταγράφηκαν τόσο στην παρούσα όσο και σε προηγούμενες συνεδριάσεις:

  • Προς επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης: Αλαζονική και υποτιμητική αφαίρεση του λόγου, νουθεσίες και διδακτισμός από την έδρα για το ύφος του λόγου.

  • Προς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης: Συνεχείς προσωπικές αντεγκλήσεις και διαπληκτισμοί.

  • Προς πρώην αιρετό στέλεχος της νυν αντιπολίτευσης: Συνεχής προσπάθεια φίμωσης.

“H συνεδρίαση της 27/6 μας έφερε στο σημείο να σκεφτούμε σοβαρά την αποχώρηση από τη διαδικασία λογοδοσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως και κάναμε στις 28/6”, δηλώνει μεταξύ άλλων η παράταξη, και εξηγεί πως η ένστασή τους απευθύνθηκε τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στη δήμαρχο, διότι η θεσμική τους ιδιότητα τους επιφορτίζει με αυξημένη ευθύνη για τον τρόπο που υπηρετούν τον ρόλο τους.

“Με την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που παρατηρούνται από τη διοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο υποβαθμίζεται και εργαλειοποιείται για την επίτευξη προσωπικών στόχων. Υπονομεύεται έτσι η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου και αποδεικνύεται στην πράξη ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ανοχή για συζητήσεις που δεν εξυπηρετούν τις προσωπικές της επιδιώξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται να θεωρείται εμπόδιο και η λειτουργία του διακόπτεται αυθαίρετα”, καταλήγουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ