Connect with us

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πολιτών Πολιτεία για θαλάσσια μπάνια ΚΑΠΗ: “Ψεύτες ή αδιάβαστοι στη δημοτική αρχή Τομπούλογλου;”

Published

on

Η δημοτική παράταξη “Πολιτών Πολιτεία” παραθέτει σχολιασμό που αφορά την ανακοίνωση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Τομπούλογλου, περί καταλληλότητας των υδάτων σε παραλίες της Αττικής όπου έχει προγραμματιστεί να κάνουν τα μπάνια τους τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.

“Όπως θα έχουν παρατηρήσει και αντιληφθεί οι συνδημότισσές μας και οι συνδημότες μας, κατά την διάρκεια αυτού του πρώτου 7μήνου της νέας δημοτικής αρχής, της δημοτικής αρχής Τομπούλογλου, η δημοτική μας παράταξη υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο, ως αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, αποφεύγοντας τις ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, τον «χαρτοπόλεμο» και την στείρα αντιπαράθεση με τη νέα διοίκηση. Και αυτό για έναν και μόνον λόγο, διότι όπως αναφέραμε και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κάθε δήμαρχος και φυσικά η ομάδα που ασκεί διοίκηση (αιρετοί και μη), χρειάζονται μια εύλογη περίοδο χάριτος, συντονισμού και προσαρμογής στα καθήκοντά τους.

Δεν μπορούμε, όμως, να αφήνουμε ασχολίαστες συμπεριφορές (όπως αυτή στο ΠΠΙΕΔ πριν μερικούς μήνες…), ή ανακοινώσεις όπως η πρόσφατη για τα θαλάσσια μπάνια των μελών των ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Μετά τις ανακοινώσεις του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στην Αττική και συγκεκριμένα στη Νότια και Ανατολική Αττική, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικές και έντυπες πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδες, που ακολούθησαν τις ανακοινώσεις του ΠΑΚΟΕ, παραπάνω από ένας Δήμοι εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα.

Σχολιασμός της δήλωσης του Τομπούλογλου

Η Δημοτική Αρχή Τομπούλογλου, χωρίς να προκληθεί από καμία απολύτως δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης (διότι όπως γνωρίζουμε εμείς, προφανώς γνωρίζουν και τα στελέχη των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, πως αυτές οι μετρήσεις δεν γίνονται άπαξ, ή μία φορά τον χρόνο αλλά είναι επαναλαμβανόμενες και δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα), «αισθάνθηκε την ανάγκη» να απαντήσει όχι στις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, όχι σε πασίγνωστα και μεγάλα ΜΜΕ, αλλά όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «…στις αθλιότητες και τις απαράδεκτες ανακρίβειες που διακινεί στα social media μια μικρή μειοψηφία 4-5 ατόμων…»!

Και πως απαντά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 12 Ιουλίου 2024; Με έρευνα του ΠΑΚΟΕ που δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου, αποσιωπώντας τη νεότερη ανακοίνωση και πάλι του ΠΑΚΟΕ της 19ης Ιουνίου 2024!

Ψεύτες ή πλημμελώς διαβασμένοι και ενημερωμένοι (κοινώς αδιάβαστοι); Ας το κρίνουν οι συμπολίτες μας”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ