Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πρωτοβουλία Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης: “Ο πολιτισμός σε πλήρη απαξίωση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρουν πως βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λυκόβρυση, και τους τράβηξε την προσοχή το έργο του συντοπίτη και καταξιωμένου εικαστικού, Δημήτρη Αληθεινού, το οποίο, όπως δηλώνουν, χαρακτηρίζει η εγκατάλειψη και η απαξίωση. “Η εικόνα μιλάει από μόνη της για το πόσο ενδιαφέρον δείχνουν οι διοικούντες διαχρονικά για τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, και για την ιστορία!” υπογραμμίζουν.

“Ούτε μία πινακίδα δεν πρέπει να μπήκε ποτέ που να εξηγεί τι είναι “αυτό” που έχει στηθεί εκεί πέρα. Γιατί σαν “αυτό” το αντιμετώπισαν…και αυτοί που το κατέστρεψαν αλλά και οι διοικούντες…” προσθέτουν από την παράταξη.

“Αυτό” λοιπόν κύριοι που κάθεστε και κάνετε πως νοιάζεστε, είναι με τα λόγια του καλλιτέχνη, “Μια στήλη γεμάτη χώμα φερμένο από ιστορικές περιοχές της Ελλάδας. Μια “χούφτα” μνήμης και ιδρώτα”.

Ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών δεν είναι μόνο το πως θα μαζευτούν τα σκουπίδια και τα δελτία τύπου κάθε φορά που αλλάζετε μια λάμπα (που κι αυτά σημαντικά είναι) αλλά είναι και να προάγεται η αισθητική και ο πολιτισμός. Τι μήνυμα παίρνουν τα παιδιά που παίζουν στην κατά τα άλλα όμορφη πλατεία βλέποντας αυτήν την εικόνα ; και πόσο πιο ωφέλιμο θα ήταν αν το έργο τέχνης αυτό στεκόταν περήφανο να αφηγείται την ιστορία του;

Δυστυχώς, δεν ελπίζουμε σε πολλά. Μερικά πράματα ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις που λένε. Τουλάχιστον ας γίνει από πλευράς του δήμου (αν δεν έχει γίνει) μία επικοινωνία με τον συντοπίτη καλλιτέχνη Δημήτρη Αληθεινό, μήπως και μπορέσει να βρεθεί μια λύση και αποκατασταθεί.

Τουλάχιστον να τον τιμήσουμε όπως τίμησε εκείνος την πόλη του”, αναφέρουν καταληκτικά.

Το έργο όπως ήταν πριν

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ