Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: “Η Κεραμική Έκθεση ανήκει στους Μαρουσιώτες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία της “Συμμαχίας για την Ανατροπή στο Μαρούσι”, κατόπιν ερωτήματος του Δημοτικού Συμβούλου Δ. Πολυχρονιάδη, αναδείχθηκε το θέμα του επικείμενου πλειστηριασμού του ακινήτου της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ από την ΕΤΑΔ κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της 29ης Απριλίου 2024.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στη βάση των προτάσεων της παράταξης, το ακίνητο της Κεραμικής Έκθεσης ανακηρύχθηκε ως χώρος πολιτισμού και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου.

“Στη συνέχεια με παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου και για να αποφευχθεί από την κυβέρνηση το πολιτική κόστος λόγω των ευρωεκλογών της 9-6-2024, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός του ακινήτου από την ΕΤΑΔ, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 20 – 5 – 2024 για την 1η Ιουλίου 2024.

Από τότε ουδεμία άλλη ουσιαστική κίνηση διεκδίκησης του ακινήτου της Κεραμικής Έκθεσης από τον Δήμο Αμαρουσίου έγινε σε κινηματικό ή και νομικό επίπεδο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη, και συμπληρώνει:

“Το εμβληματικού χαρακτήρα ακίνητο – τοπόσημο για την πόλη του Αμαρουσίου και την ιστορία της περιμένει καρτερικά την ημέρα της διεξαγωγής του πλειστηριασμού του, με την ΕΤΑΔ να έχει ήδη καταθέσει προσφυγές κατά της τροποποίησης χρήσεως του συγκεκριμένου ακινήτου σε χώρο πολιτισμού (σχετική αίτηση της ΕΤΑΔ κατά της απόφασης του Δ. Σ. Αμαρουσίου κατατέθηκε τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής)”.

Κατόπιν, η παράταξη εξαπολύει βέλη κατά της δημοτικής αρχής, αναφέροντας συγκεκριμένα:

“Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, αποδεχόμενη πλήρως τις κυβερνητικές πολιτικές του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας στους δανειστές και εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές τους δεν διανοείται να διεκδικήσει τον χώρο της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ με δωρεάν παραχώρηση χρήσεως προστατεύοντας το διατηρητέο κτήριο και την ιστορία της πόλης του Μαρουσιού, που το καθιστά τοπόσημό της, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της ζημιάς που έχει επέλθει στο Δήμο Αμαρουσίου από τις κυβερνητικές πολιτικές σε σχέση με το δομημένο περιβάλλον στην περιοχή και τις χρήσεις γης που έχουν επιβληθεί για το σύνολο του Δήμου.

Κι από όλα αυτά λείπει εσκεμμένα και σχεδιασμένα ο λαϊκός παράγοντας του Αμαρουσίου και η εμφάνισή του στο προσκήνιο με μαζικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αντικρούσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης σε ό, τι αφορά το ξεπούλημα του ακινήτου της Κεραμικής Έκθεσης, που μεθοδεύεται από την ΕΤΑΔ”.

Τέλος, κλείνουν δηλώνοντας: “Για άλλη μία φορά επαναφέρουμε την πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει στην Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου αλλά και στην διαπαραταξιακή επιτροπή, που εμείς ζητήσαμε να συσταθεί για το ζήτημα της οργάνωσης των διεκδικήσεών μας για το πέρασμα του ακινήτου του Κεραμικής Έκθεσης στην ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου και του λαού του Αμαρουσίου, χωρίς αυτή (η πρόταση) να πραγματοποιηθεί: Άμεσα η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου και όλες οι δημοτικές παρατάξεις να οργανώσουμε πάνδημα– παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του ακινήτου της Κεραμικής Έκθεσης, διεκδικώντας την απόδοση του ακινήτου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Αμαρουσίου με δωρεάν παραχώρηση ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της πολεοδομικής επιβάρυνσης από την άναρχη και υπερβολική δόμηση της συρρίκνωσης κοινόχρηστων χώρων στην οποία καταδίκασε το ελληνικό Δημόσιο την πόλη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και τη διαχρονικά επιβάρυνση των χρήσεων γης στον Δήμο Αμαρουσίου”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ