Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Πεντέλη: “Άλλη μία αχρείαστη ανάθεση από τη διοίκηση Κοσμοπούλου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πυρά της εξαπολύει εκ νέου η δημοτική παράταξη της Συμπολιτείας, με επικεφαλής την τ. δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, προς τη διοίκηση Πεντέλης, που έχει στο “τιμόνι” τη Νατάσσα Κοσμοπούλου. Συγκεκριμένα, η κα Κεχαγιά χαρακτηρίζει άνευ αξίας και σπάταλη την απόφαση της δημάρχου να δώσει 25.000 ευρώ σε εξωτερικό ανάδοχο για υπηρεσία που ήδη ο Δήμος διέθετε δωρεάν.

“Την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε αχρείαστες και σπάταλες αναθέσεις συνεχίζει απτόητη η διοίκηση της κας Κοσμοπούλου,  προκειμένου να δημιουργεί ανάγκες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν”, δηλώνει χαρακτηριστικά η παράταξη της Συμπολιτείας.

“Όπως κάνει, για παράδειγμα, για να καλύψει δήθεν ανάγκες εσωτερικού ελέγχου στον Δήμο Πεντέλης, αναθέτοντας σε εξωτερικό ανάδοχο τη συγκεκριμένη υπηρεσία, έναντι ποσού 25.000,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)”, προσθέτει κατόπιν.

Η κα Κεχαγιά θεωρεί την απόφαση κατά κύριο λόγο σπάταλη, “καθώς η δική μας δημοτική αρχή, ελλείψει εσωτερικού ελεγκτή στον Δήμο, είχε αναθέσει το 2021 τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε εξωτερικό ανάδοχο έναντι 19.500,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), προκειμένου να «στήσει» όλο τον μηχανισμό εσωτερικού ελέγχου και να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους για ένα έτος. Μάλιστα, ο ανάδοχος, στο τέλος του έργου, προχώρησε σε έκπτωση 3.000,00 ευρώ, κατεβάζοντας το συνολικό κόστος στα 16.500,ευρώ”.

Στη συνέχεια, τη χαρακτηρίζει αχρείαστη, “καθώς η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά πραγματοποίησε με επιτυχία το 2023 την πιστοποίηση μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του εσωτερικού ελεγκτή. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησε 20.000,00 ευρώ ετησίως”, όπως αναφέρει.

Τέλος, την ορίζει ως ανεξήγητη, “καθώς η κα Κοσμοπούλου μετακίνησε αδικαιολόγητα τον μόνιμο εσωτερικό ελεγκτή σε άλλη υπηρεσία, δημιουργώντας σκοπίμως κενό στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για μία ακόμη ανάθεση σε… ημέτερο, αδιαφορώντας, βέβαια, εάν έτσι χρεώνει τους συμπολίτες μας με 25.000,00 ετησίως για μια υπηρεσία που ήδη είχαμε δωρεάν”.

“Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η κ. Κοσμοπούλου όχι μόνο δεν πρόσθεσε ένα «λιθαράκι» στο έργο που παράχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά «ξηλώνει» και όσα έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να βολέψει τους δικούς της ανθρώπους. Την ενημερώνουμε ότι η Συμπολιτεία θα σταθεί απέναντι στο καταστροφικό έργο της, που φορτώνει αχρείαστα βάρη στον Δήμο και τους πολίτες”, καταλήγει η δημοτική παράταξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ