Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Πεντέλη: “Καμία απάντηση της διοίκησης στα ερωτήματα των πολιτών για την πυρκαγιά”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για αναπάντητα ερωτήματα, για έπαρση, αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας της καταστροφής, χρέωση ευθυνών σε όλους τους άλλους και “ούτε μία συγγνώμη για τα σοβαρά λάθη του δημοτικού μηχανισμού στην πρωτοφανή για την Πεντέλη πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου” κατηγορεί η παράταξη της “Συμπολιτείας” στην Πεντέλη τη νυν δήμαρχο, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

“Αυτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, την οποία προκάλεσε η αντιπολίτευση και προσπάθησε με κάθε τρόπο να πάει προς τα… πίσω, με αστείες δικαιολογίες, η κα Κοσμοπούλου”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Συμπολιτεία.

“Κι όταν αυτή, επιτέλους, πραγματοποιήθηκε, η δήμαρχος, με τη βοήθεια του προέδρου του Δ.Σ., Όθωνος Δημοσθένους, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τη δυναμιτίσουν, στριμώχνοντας τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί σε μία ασφυκτική αίθουσα, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, αφήνοντας ταυτόχρονα πολλούς συμπολίτες μας να παρακαλουθούν τη συζήτηση από το πεζοδρόμιο. Νόμιζε ότι έτσι θα αποφύγει τη σκληρή κριτική των ανθρώπων που επλήγησαν από τη διοικητική ανικανότητά της, χάνοντας τις περιουσίες τους και καλούμενοι πλέον να ζήσουν σε ένα περιβάλλον πλήρως υποβαθμισμένο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Δυστυχώς για εκείνη, τα καμένα σπίτια και οι στάχτες της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης θα την ακολουθούν μέχρι το τέλος της θητείας της”, είναι το σχόλιο – δυναμίτης της κας Κεχαγιά, επικεφαλής της Συμπολιτείας, με άμεση αποδέκτρια τη δήμαρχο Πεντέλης.

Σύμφωνα με τη Συμπολιτεία, η κα Κοσμοπούλου δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να απολογηθεί για τα λάθη της, αλλά για να ανταλλάξει συγχαρητήρια με τους συνεργάτες της, που τα κατάφεραν τόσο καλά ώστε οι πολίτες της Πεντέλης να βιώνουν σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση καταστροφή που έχει γίνει στον Δήμο.

Δεν απάντησε, αναφέρει η Συμπολιτεία, σε κανένα από τα ερωτήματα που της έθεσε η παράταξη.

“Παραπλανητικές ανακοινώσεις”

“Δεν μπόρεσε να απαντήσει ποιος έδινε το γενικό πρόσταγμα και ποιος συντόνιζε τις διαδικασίες, γιατί εφησύχαζε τον κόσμο με παραπλανητικές ανακοινώσεις, ότι δήθεν η φωτιά ελέγχεται, τι έκανε στο διάστημα που είχε στη διάθεσή της ώστε να αποτρέψει τις αναζωπυρώσεις, πού ήταν ο στόλος και το εποχικό προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας πριν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει το Κέντρο Επιχειρήσεων, ποιος ευθύνεται για τη λανθασμένη μεταφορά του ΚΕΠΙΧ και του στόλου στην Παλαιά Πεντέλη, πόσα οχήματα του Δήμου κάηκαν, γιατί δεν κατάφερε να προστατεύσει το κλειστό και την κατασκήνωση, γιατί ήταν ανύπαρκτος ο δημοτικός μηχανισμός”, σημειώνει επ’ αυτού η Συμπολιτεία.

“Ακόμη και μετά τη φωτιά, η κα Κοσμοπούλου εμφανίζεται να μην έχει αίσθηση της καταστροφής που συντελέστηκε και συνεχίζει αλαζονικά, μαζί με την -αποδεδειγμένα πλέον- αποτυχημένη ομάδα της, να λαμβάνει αποφάσεις που θέτουν σε νέους κινδύνους την Πεντέλη. Γι’ αυτό και δεν απάντησε τι γίνεται με τον καθαρισμό των φρεατίων, ενώ προσπάθησε με ψέματα να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για το, χωρίς καμία άδεια, κόψιμο δέντρων και το μπάζωμα του ρέματος, τα κορμοδέματα, την απομάκρυνση του αμιάντου”, συμπληρώνει.

“Το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δόθηκε η δυνατότητα δευτερολογίας στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ώστε να διατυπώσουν προτάσεις για τους πληγέντες και την αποκατάσταση των ζημιών, δεν επετράπη ούτε σε έναν πολίτη να λάβει τον λόγο, είναι «ψιλά γράμματα» για μια δήμαρχο που έχει αποφασίσει να διοικήσει με αυταρχισμό, αλαζονεία και τοξικότητα”, κατηγορεί εν ολίγοις την κα Κοσμοπούλου η κα Κεχαγιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ