Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Σύλλογος Γ. Σεφέρης: “Ας σταματήσει η επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γιώργος Σεφέρης” κάνει αναφορά στην επικρατούσα κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αναφέροντας προβλήματα όπως σοβάδες που πέφτουν, προκάτ αίθουσες, απουσία αντισεισμικών ελέγχων και χρηματοδότηση αναντίστοιχη των αναγκών. 

Συγκεκριμένα, δηλώνουν τα εξής:

“Η κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου έχει απασχολήσει κατά συχνά χρονικά διαστήματα τη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές). Οι σοβάδες που πέφτουν, οι αίθουσες – προκάτ που στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία και τα τμήματα του 4ου Δημοτικού εδώ και 5 χρόνια, οι ανύπαρκτοι αντισεισμικοί έλεγχοι , η χαμηλή χρηματοδότηση (σε σχέση με τις ανάγκες)  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές καταγγέλλουμε: την πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, που θεωρεί τις σύγχρονες  ανάγκες των σχολείων ως κόστος. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και υλοποιούν όλες οι δημοτικές αρχές, όπως του Ηρακλείου εδώ, αφορά την απορρόφηση κονδυλίων αποκλειστικά για την κερδοφορία των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που ασχολούνται με την «πράσινη» μετάβαση ενώ για τις κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, όπως σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια, το ταμείο είναι άδειο ή οι διαδικασίες χρονοτριβούν και δεν ολοκληρώνονται ποτέ”.

Έπειτα, κατηγορούν τη δημοτική αρχή για επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς: “Στα πλαίσια της γενικότερης απαξίωσης της ήδη δραματικής κατάστασης, η δημοτική αρχή Μπάμπαλου, αντί να βρει λύσεις στην καθημερινότητα για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, προβαίνει για άλλη μία φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε επίρριψη ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς . Ισχυρίζονται στη δημοτική αρχή ότι όλα τα κάνουν καλά και δεν έγινε και τίποτα αν έπεσε κανένα ταβάνι, κι αλλού πέφτουν (19 Ιουνίου)”.

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και τις ανυπόστατες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που εκφράζονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον ίδιο τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους”, συμπληρώνουν κατόπιν, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσει μέλος του ΔΣ που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση στους ειρωνικούς ισχυρισμούς ότι “οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να μένουν στο δημοσιοϋπαλληλικό τους πλάνο”, ούτε έγινε σεβαστό το αίτημα να αποκατασταθεί η αλήθεια για το συμβάν και να ανακληθούν οι δημόσιες κατηγορίες “περί ευθύνης των εκπαιδευτικών” με τον τραυματισμό του μαθητή στο προαύλιο -εργοτάξιο του 4ου δημοτικού σχολείου.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος ζητά η δημοτική αρχή να συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, να ανακαλέσει τις δηλώσεις της αυτές και να σταθεί αρωγός στο  έργο των εκπαιδευτικών. “Να μην  επωφελείται κάθε ευκαιρίας, κάθε κατάστασης, κάθε προβλήματος που έχει η ίδια την υποχρέωση να επιλύσει να βρίσκεται απέναντι από τους εκπαιδευτικούς και να τους μετακυλίει τις ευθύνες.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέπει τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν αρμόζουν σε “δημοκρατική”  λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς διασύρεται δημόσια ένας κλάδος εργαζόμενων”, αναφέρουν.

 Ζητούν, επίσης, η δημοτική αρχή να δώσει χρονοδιάγραμμα για οριστική λύση σε όλα τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών, ολοκληρώνοντας τις μελέτες και δημοπρατώντας τα έργα “που διαιωνίζονται από χρόνο σε χρόνο”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ