Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Το μήνυμα του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμά του προς μαθητές, καθηγητές και γονείς έστειλε και ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαράλαμπος Μπονάτσος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

“Αγαπητοί συνδημότες,

Κάθε αρχή σηματοδοτεί νέους στόχους, προκλήσεις και ευκαιρίες. Κάθε σχολική χρονιά είναι ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής, γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και αναντικατάστατες στιγμές.

Αγαπητοί μας μαθητές, το σχολείο είναι το ταξίδι σας προς τη γνώση, την αυτογνωσία και την προετοιμασία για το μέλλον. Σας παροτρύνω να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας προσφέρεται, να είστε δημιουργικοί, αναζητώντας τη γνώση. Είστε το μέλλον του τόπου μας. Μέσα στις σχολικές αίθουσες, θα μπουν τα θεμέλια για την πορεία που θα ακολουθήσετε. Αξιοποιήστε κάθε δευτερόλεπτο και μη διστάζετε να ρωτάτε, να αμφισβητείτε, να πειραματίζεστε. Το σχολείο δεν είναι μόνο ένα μέρος όπου μαθαίνουμε «γράμματα», αλλά και ένας χώρος όπου χτίζουμε φιλίες, αποκτούμε αξίες και αναπτύσσουμε την κριτική μας σκέψη.

Αγαπητοί γονείς, η στήριξή σας είναι αναντικατάστατη. Είστε οι αφανείς ήρωες που απλόχερα προσφέρετε την αγάπη και την -ζωτικής σημασίας- καθοδήγηση. Συνεχίστε να είστε δίπλα στα παιδιά, να τα ενθαρρύνετε και να συνεργάζεστε με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα περιβάλλον ασφάλειας και προόδου.

Τέλος, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σεις έχετε τον πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το έργο. Είστε οι οδηγοί, οι μέντορες, οι άνθρωποι που με την αφοσίωσή σας και το πάθος σας για την εκπαίδευση, βοηθάτε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Το έργο σας και η άοκνη προσπάθειά σας είναι ανεκτίμητα.

Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, εργαστήκαμε με μεθοδικότητα, ώστε οι μικροί μας συνδημότες να μπορούν να παρακολουθούν με άνεση τα μαθήματά τους αλλά και να παίζουν ανέμελα στους προαύλιους χώρους. Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με ανανεωμένα και ασφαλή σχολεία, με καίριες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα, με πολλές επιτυχίες και ευχάριστες στιγμές”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ